S-A Intamplat Intr-Un Sat Din Maramures.. Au Avut Un SOC Atunci Cand Au Vazut Ce A Fatat Vaca. Nimeni Nu Gaseste O Explicatie Pentru Asta.

O vacuta a reusit sa uimeasca pe toata lumea.

Si cand spunem „toata lumea” nu ne referim doar la localnici ci si la specialisti.

A adus pe lume nu un vitelus,asa cum ar fi fost normal, ci patru.

Si nimeni nu gaseste o explicatie.Asa ceva nu s-a mai vazut pe acolo si in general astfel de cazuri sunt extrem de rare, potrivit a1.ro.

CITESTE SI

Sfeclă roșie – beneficii și rețete cu sfeclă

Sfecla roșie este cunoscută și utilizată de secole cu scopul de a trata o serie de afecțiuni, dar este și unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține.
Citește care sunt beneficiile consumului de sfeclă roșie, dar și cum trebuie să consumi sfecla pentru a te putea bucura de toate proprietățile sale!

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C.
Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie. Sfecla roșie face parte din alimentele alcaline.

Sfecla roșie – beneficii pentru organism Consumul de sfeclă roșie păstrează ficatul sănătos Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare.

Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului. Sfecla îmbunătățește sănătatea mintală Sfecla conține o cantitate ridicată de triptofan, substanță ce relaxează mintea și crează o stare de bine.

Mai mult, betalaina, substanță din compoziția sfeclei, este folosită și în tratamente antidepresive. Consumul zilnic de sfeclă îmbunătățește sănătatea mintală și crește puterea de concentrare.

Previne cancerul Betacianina, substanța care dă culoarea roșie sfeclei este un puternic antioxidant, care are proprietăți de prevenire a cancerului.
În urma unui studiu făcut la Universitatea Howard, cercetătorii au demonstrat faptul că betacianina a încetinit progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și cancerului mamar cu până la 12,5%.

Sfecla roșie crește rezistența la efort Consumul regulat de suc de sfeclă crește rezistența fizică a organismului cu până la 16%.
Tot în urma unui studiu efectuat de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter, s-a descoperit faptul că nitratul pe care îl conține sfecla contribuie la reducerea consumului de oxigen, iar în felul acesta, exercițiile fizice devin mult mai ușor de făcut și mai puțin obositoare.

Sfecla combate anemia Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei.

Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile. Combate constipația Rădăcina de sfeclă conține fibre și polizaharide, substanțe care ajută la combaterea constipației.

Este recomandat un consum zilnic de până la 150 g de sfeclă crudă ori amestecată cu hrean și miere.

Beneficiile sucului de sfeclă roșie Contribuie la eliminarea toxinelor din corp; Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară; Ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge; Împiedică formarea cheagurilor de sânge; Menține sănătatea țesutului muscular; Are efecte benefice asupra glandei tiroide datorită conținutului de iod; Previne atacurile de inimă și bolile cardiovasculare.
Citeşte întreaga ştire: Sfeclă roșie – beneficii și rețete cu sfeclă