Pot pierde banii! Vestea momentului pentru cei cu pensii de până în 1.500 de lei

Vestea momentului pentru cei cu pensii de până în 1.500 de lei. Aceștia au primit un termen clar. Ei trebuie să cheltuie rapid toți banii. În caz contrar, pot pierde sumele pe care le-au primit de la stat sub formă de vouchere.

Pensionarii care au pensii de până în 1500 de lei trebuie să știe exact ce pot face cu voucherele sociale. Banii de pe tichetele sociale au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. În clipa în care au fost încărcate cu bani, voucherele pentru alimente sunt utilizate, de obicei, însă ele au o perioadă de valabilitate.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a susținut Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România”. Tichetele sociale disponibile pe card au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale
Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.
Cardul permite plăți contactless, însă, beneficiarii sumelor nu pot retrage bani. Voucherele sociale pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

„Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată”, se arată în comunicatul de presă.

Ce alimente pot cumpăra pensionarii
Pensionarii pot cumpăra ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcție de problema pe care o au.

Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar. Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

„Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.