Vin furtuni violente după valul de caniculă! Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Începând de astăzi sunt anunţate ploi şi furtuni, în cea mai mare parte a țării. „De mâine vom consemna temperaturi în scădere, în toată țara, 21 până la cel mult 31 de grade Celsius”, a anunţat Elena Mateescu, în exclusuvitate la Antena 3.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil până miercuri, la ora 10:00.
În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că vremea se va răci de mâine, în toată ţara.

„Într-adevăr, pentru ziua de azi vorbim pentru zona de sud-est a țării și local sudul țării, de valul de căldură care a persistat de mai multă vreme și care a adus și pe parcursul zilei de azi valori de temperaturi care au depășit pragul unei zile de caniculă.

35-36 de grade am înregistrat, de altfel, și pe parcursul zilei de azi, inclusiv în Capitală, 35 de grade la umbră, temperaturile resimțite fiind cu unele mult mai ridicate, peste 37-38 de grad.

În același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, până mâine dimineață, O avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru zona montană și submontană, unde ne așteptăm să mai înregistrăm cantități de apă ce pot depăși, pe secvenţe scurte de timp, 40-60 l/ mp, iar în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei.

De asemenea, o avertizare meteorologică de cod galben valabilă până mâine dimineață la ora 10. Cantitățile de apă pot depăși în aceste areale, 25-35 l/mp, după care, de mâine dimineață și până joi dimineață la ora 10 instabilitatea atmosferică va fi de interes, în special în partea de sud-vest a țării, respectiv în Oltenia și parte din nord-vestul Munteniei. Ne așteptăm să consemnăm în aceste zone cantități care pot depăși la nivel local 25-35 l/mp.

Din punct de vedere termic, deja de mâine vom consemna temperaturi în scădere, în toată țara, 21 până la cel mult 31 de grade, iar în a doua parte a acestei săptămâni, temperaturi cuprinse între 25 şi 33 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât să ne apropiem de ceea ce ar însemna normalul termic pentru această perioadă”, a anunţat Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3.
0
Distribuie Facebook
Spune ce crezi
Prognoza meteo 8 august – 5 septembrie 2022. Vremea se anunţă extremă în următoarele patru săptămâni
0
Distribuie Facebook

Prognoza meteo 8 august – 5 septembrie 2022. Meteorologii ANM au emis prognoza vremii pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 8 august – 5 septembrie 2022. Pe parcursul săptămânii viitoare vremea se menține caldă în Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală. Sunt prognozate temperaturi maxime de 30-35 grade.

În scădere vor fi valorile termice în nordul Moldovei, Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde și ploile vor fi pe arii mai extinse.

De la mijlocul lunii un nou val cu vreme calduroasă și precipitaţii slabe cantitativ se va manifesta în majoritatea zonelor din țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 august 2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 august 2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât celenormale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 august 2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 august – 5 septembrie 2022
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentrua ceastă săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.
0
Distribuie Facebook
Spune ce crezi

Citeste si…
Horoscop

Horoscop MARȚI, 10 august 2022. Zodia care va fi în centrul…
Actualitate

Cristina Șișcanu a dat vestea cea mare. Vedeta este în…
Rețete

Cea mai simpla reteta de Chec cu mere. Aveti nevoie doar de…
Horoscop

Horoscop Bani Cristina Demetrescu. Cele două zodii care se…