LIDL Romania a facut anuntul. Toti clientii trebuie sa stie

Veste buna de la LIDL. Incepand cu data de 10 august 2022, tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru Romania” vor fi acceptate ca metoda de plata in toate magazinele Lidl din tara.

„ Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo si UP Romania”, a informat Lidl.

Precizarea retailerului inseamna ca nu sunt acceptate si cardurile emise de Edenred.
„Cu ajutorul acestor carduri se pot achizitiona doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile in magazinele Lidl Romania se vor plati separat, prin orice alta metoda de plata acceptata de retailer”, a adaugat retailerul.

Voucherele in valoare de 250 de lei se incarca o data la doua luni, pana la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data incarcarii lor. Astfel, daca transa IV este incarcata in decembrie 2022, ea poate fi utilizata pana in decembrie 2023.

Atunci cand sunt distribuite, cardurile sunt insotite de scrisori care contin instructiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile si un numar de telefon pentru cazurile in sunt probleme.
Cardurile pot fi folosite doar de catre beneficiari. In cazuri exceptionale, in care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate incredinta tichetele unei persoane apropiate, dar doar impreuna cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibila pe card si pentru alte informatii beneficiarii sunt rugati sa apeleze Serviciul Clienti al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt urmatoarele:

Edenred: 021 301 33 03 Sodexo: 021 204 46 64 UP Romania: 0374 66 22 73
Incarcarea saptamanala a cardurilor se face conform urmatoarei proceduri:

Luni – Posta confirma numarul de carduri distribuit in saptamana precedenta;

Marti – Emitentii trimit facturile pentru numarul de beneficiari pentru care urmeaza sa se incarce ajutorul;

Miercuri – Are loc transferul de sume intre conturile de trezorerie;

Joi si vineri – Se efectueaza incarcarea catre fiecare beneficiar;
Prin urmare, pentru transa I, incarcarea cu ajutorul de 250 de lei se face intr-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul primirii cardurilor. Ulterior, procedura de virare se simplifica, astfel ca toti cei peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi ajutorul in decurs de 3-5 zile.

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) va actualiza lunar, inainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificari intervenite fata de listele anterioare.