Când are loc luna plină în august 2022. Este și ultima zi în care putem vedea acest fenomen pe cer

Luna plină august 2022. Când are loc prima lună plină
Ciclul lunar are 28 de zile și este format din patru faze Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Al doilea trimestru).

Lună nouă este atunci când luna nu este luminată și nu poate fi văzută. Mai precis, este vorba despre momentul în care Luna se interpune între pământ și soare, ea afându-se pe „cerul zilei”.

Lună plină are loc atunci când satelitul poate fi văzut în totalitate, când Pământul se aliniază cu soarele, în timp ce faza de semilună este atunci când luna se rotește un sfert din tură și putem vedea jumătate din astru pe cer.

Prima lună plină din august 2022 va avea loc pe 11 august. Aceasta va fi și ultima lună plină din această lună de vară. Următoarea lună plină va fi pe 10 septembrie 2022.

Fazele lunii în august 2022: Primul sfert – 5 august, Luna Sturgeon – 12 august, Ultimul sfert – 19 august, Luna nouă – 27 august.

Ce semnificații are luna plină. Ce se credea în trecut despre acest fenomen
Lună plină are o mulțime de semnificații. În trecut, filozofi precum Aristotel erau de părere că lună plină afectează creierul și poate induce o stare de nebunie. De altfel, se mai credea și că luna plină aduce intenții malefice.

De asemenea, acest efect al lunii pline are adepți și în ziua de astăzi, iar aceștia susțin că mare parte din nenorocirile care se întâmplă lumea au loc în zilele cu luna plină – accidentele rutiere, sinuciderile sau crimele s-ar petrece mai degrabă în aceste zile.

Pe de altă parte, există inclusiv studii care dovedesc că lună plină afectează oamenii, dar și animalele. Spre exemplu, femeilor le poate fi afectat ciclul menstrual, iar broaștele țestoase așteaptă acest moment pentru a își depune ouăle.

De asemenea datorită lunii pline se nasc mai mulți bebeluși, a mai arătat un studiu recent, iar oamenii au un somn mai puțin odihnitor atunci când e lună plină.