Greutatea ideală. Câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțime

Greutatea sănătoasă este un punct la care organismul se simte foarte bine. Dacă veți trece de acest punct, atunci apar probleme de sănătate: dureri de inimă, articulații, dezechilibru hormonal, apariția diabetului de tip II.

Greutatea ideală. Cât ar trebui să cântărești în funcție de înălțime
O cercetare recentă a demonstrat că femeile cântăresc cu aproximativ 6 kg mai mult decât cu 22 de ani în urmă. Indicii greutății ideale, de asemenea, s-au schimbat. Această cifră este cu 5 kg mai mult.Greutatea ideala ar trebui pusa in relatie doar cu starea de sanatate, iar din acest motiv, medicul nutritionist este cel mai in masura sa o stabileasca.

In mediul online exista astazi multe tipuri de calculatoare ale greutatii ideale. Trebuie sa stim insa ca exista o varietate de formule de calcul, iar fiecare dintre ele are avantajele si dezavantajele ei. In calcularea greutatii ideale medicul nutritionist va tine intodeauna seama de particularitatile pacientului si va calcula greutatea in functie de varsta, inaltime si va calcula greutatea normala a pacientului bazandu-se pe informatii esentiale cum ar fi raportul greutate inaltime, varsta, s3x, istoric medical.

Indicele de masa corporala (IMC) pentru estimarea greutatii ideale in functie de inaltime este un etalon recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, mai ales pentru faptul ca nu ofera o valoare fixa, ci un interval destul de confortabil din punct de vedere psihologic al greutatii considerate normale. Iata, in tabelul de mai jos, un exemplu de normoponderalitate: