Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a spus când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Încă 150.000 de persoane sunt considerate eligible și vor primi și ele acest ajutor din partea Statului.

Marcel Boloș a spus când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Acestea sunt alimentate de patru ori în decursul anului 2022, iar prima tranșă de bani a venit în luna iunie.

Conform actualizărilor făcute de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul de 250 de lei venit din partea Statului. Acesta se acordă o dată la două luni și poate fi folosit pentru achiziționarea de alimente sau de mese calde.

A doua tranșă de bani va ajunge și la alte 150.000

de persoane care, în urma recalculărilor Ministerului, au fost declarate eligibile. Cardurile sociale ale acestora vor intra în posesia lor până pe data de 3 septembrie.

Până pe 8 septembrie, cardurile sociale ar trebui să fie reîncărcate cu suma de 250 de lei. „După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000

de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a spus Marcel Boloș, conform romaniatv.net.

Încă 150.000 de persoane vor primi cardurile sociale
Până acum, peste 2,48 de milioane de persoane au primit cardurile sociale. Acum, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a declarat că alte 150.000 de persoane vor primi și ele ajutorul din partea Statului.

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.De asemenea, până la finalul săptămânii în curs, listele cu persoanele care pot intra în posesia ajutorului de 250 de lei urmează să fie actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar banii vor fi distribuiți inclusiv persoanelor care au fost omise pentru prima tranșă.