Pancreasul plin de t0xine duce la BOLI GRAVE. Cum poate fi curatat

Pancreasul este un organ care are un rol esential in procesul de digestie dar si in productia de enzime. Atunci cand se acumuleaza toxine sau cand pur si simplu acesta nu mai functioneaza la parametrii normali apar tot felul de probleme de sanatate printre care se regasesc dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acuta sau cea cronica, insuficienta pancreatica ori cancerul de pancreas.

Pentru a ramane cat mai mult timp sanatos, pancreasul are nevoie de curatare periodica, de detoxifiere. Medicii spun ca inaintea acestei detoxifiere trebuie facuta si o detoxifiere a ficatului.

Dieta are un rol esential atunci cand vorbim despre curatarea pancreasului. Trebuie ca persoana in cauza sa renunte la fumat, la alcool si la alimentele procesate, grase. De asemenea, stresul, anxietatea sau alte probleme de natura emotionala pot imbolnavi pancreasul.

Explicatia este aceea ca intr-o perioada in care esti foarte stresat are loc o crestere a nivelului de cortizol, hormonul stresului. Mai exact, acesta va putea modifica digestia, este posibil sa apara inflamatie la nivelul intestinelor si a colonului.

Iata ce poti face:
Evita excesul de proteine. Mai exact, evita proteinele din surse animale.

Asigura in dieta ta aportul necesar de broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles – acestea fiind legume recunoscute pentru proprietatile lor antitumroale si anticancer0ase.