Marius Budăi, totul despre majorarea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii a făcut marele anunț

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai importante și dezbătute subiecte ale momentului în România. Au avut loc multe schimbări în acest sens, iar românii se tem că ar putea avea loc altele și mai drastice. Una dintre cele mai așteptate este majorarea vârstei de pensionare, despre care ministrul Muncii a vorbit clar.

Când crește vârsta de pensionare
Vârsta de pensionare a fost și este un subiect extrem de controversat, despre care s-au făcut tot felul de declarații în ultima perioadă. Ministrul Muncii a intervenit, însă, ca să clarifice lucrurile. Aflăm acum de la Marius Budăi că principalul scop al Guvernului în acest moment este, de fapt, majorarea pensiilor, proces ce va mai dura cel puțin un an.

Cât despre vârsta de pensionare, Marius Budăi le-a garantat oamenilor că aceasta nu va crește atâta timp cât el este în funcție la instituție. Este de părere că autoritățile trebuie să muncească la creșterea speranțe de viață, să se asigure că populația are un trai decent și sănătos și abia apoi să ia alte măsuri mai drastice.

”Exclus așa ceva (n.r. ca vârsta de pensionare să crească) cât timp eu voi fi ministru. Am spus-o de la început că noi, PSD, nu trebuie să punem carul înaintea boilor și trebuie să ne ocupăm mai întâi de creșterea speranței de viață, în special a speranței de viață sănătoasă și abia ulterior, peste ani de zile, să începem o discuție onestă cu cetățenii României”, a declarat Budăi.

Ministrul a vorbit și despre digitalizarea dosarelor de pensie, respectiv preluarea și informatizarea acestora, procesul ar putea fi prelungit chiar și până în septembrie 2023. Marius Budăi și echipa urmăresc rezolvarea problemelor din sistem, precum și abordarea serioasă a unor aspecte precum creșterea veniturilor pensionarilor, pe care toți o așteaptă.