Calendar ortodox 18 august 2022. Sfântul care îndeplinește numaidecât orice dorință

Luna august este plină de sărbători religioase extrem de importante. Se spune că în luna august au loc cele mai multe minuni pentru oamenii care se roagă și au o credință mare în suflet. Aflăm acum că la data de 18 august este sărbătorit din nou un sfânt important, conform calendarului ortodox.

Sfântul Ioan de Rila, 18 august
În fiecare an, la data de 18 august, este sărbătorit Sfântul Ioan de Rila, cunoscut și ca ocrotitor al poporului bulgar și unul dintre cei mai reprezentativi sfinți ai Bisericii Ortodoxe Bulgare. Se spune despre el că faci mare minuni și îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.A dus o viață plină de smerenie, iar la vârsta de doar 25 de ani a fost pastor. A ales să ducă o viață departe de orice ispită lumească și și-a dedicat tot timpul rugăciunii. A stat mereu departe de oameni, dar îi ajuta pe cei aflați la nevoie, care voiau să se mântuiască. Spre finalul vieții s-a retras în Munții Rila, acolo unde și-a petrecut restul zilelor.

Mulți se roagă acestui sfânt, cunoscut pentru minunile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Multe mame care credeau că nu pot face minuni au fost binecuvântate cu harul lui și oameni bolnavi, cu probleme grave de sănătate, au primit ajutor de la Sfântul protector al bulgarilor. Nu își dorea nimic în schimb de la cei pe care îi ajuta, ci doar puțină mâncare, pentru a putea supraviețui. Astfel, Dumnezeu i-a dat zile multe.

Sfântul Ioan de Rila s-a stins din viață pe data de 18 august 946, iar la puțin timp după, moaștele sale, au fost mutate în Sofia. Mulți credincioși merg la locul în care se află pentru a-i cere binecuvântare și ajutor marelui Sfânt.