O fetiță de 10 ani a plutit pe o saltea din Vama Veche până în Bulgaria. Unchiul copilei a plecat înot după ea

Alertă la malul mării! O fetiță de zece ani a ajuns la granița Bulgariei după ce saltea pe care stătea a fost luată de valuri. Cea mică se află împreună cu familia în vacanță în Vama Veche. Părinții copilei au alertat de urgență autoritățile, iar unchiul acesteia a plecat înot după ea. Din fericire, fetița a fost găsită de un salvamar și adus-o înapoi la părinții ei.

Fetița de 10 ani se juca în apă pe salteaua plutitoare, când, la un moment dat, oamenii de mal au observat că a dispărut. Părinții și martorii au alertat imediat autoritățile, iar la fața locului au venit mai multe echipaje de pompieri.

La scurt timp, un salvamar aflat pe skyjet a plecat în căutarea fetiței, cu speranța că salteaua pe care se afla nu a ajuns prea departe. După zeci de minute de căutări, cea mică, aflată pe saltea, a fost găsită în apele Bulgariei. Fetița a fost adusă la mal și evaluată de medici.

O fetiță de 10 ani a plutit pe o saltea din Vama Veche până în Bulgaria

În cursul zilei de astăzi, o fetiță de 10 ani aflată pe o saltea a plutit din Vama Veche până în apele Bulgariei. Copila se juca pe o saltea pneumatică când a fost luată de valuri și a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei.

Părinții și martorii au alertat de urgență autoritățile după ce au realizat că fetița a dispărut. Pompierii și salvamrii au intervenit imediat. De asemenea, un salvamar s-a urcat pe skijet pentru a o găsi pe fetiță. La scurt timp, copila a fost zărită în larg, pe saltea, pe teritoriul apelor Bulgariei.

Fetița a fost găsită în apele teritoriale ale Bulgariei

La fața locului au intervenit pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Salvamarul care s-a urcat pe skijet a găsit-o pe fetiță și a reușit să o aducă la o ambarcațiune a pompierilor, fiind adusă la mal câteva zeci de minute mai târziu.

Copila de 10 ani a fost găsită plutind pe saltea în apele Bulgariei. Valurile foarte dense au dus-o pe fetiță departe de malu mării de la Vama Veche. În urma evaluării medicale, micuța se află într-o stare bună.

Unchiul fetiței a plecat înot să o caute

Conform ISU Dobrogea, după ce fetița a dusă la mal, ambarcațiunea a ieșit din nou în larg. Persoana care a alertat autoritățile a spus că a văzut două persoane care înotau, în încercarea de a ajunge la salteaua în care se afla fetița. Un singur bărbat a fost găsit în larg, în timp ce înota.

Este vorba despre unchiul copilei, care e plecat înot în căutatea nepoatei lui, potrivit Antena3. „Persoana care a plecat înot după ea (unchiul) a ieşit singur la mal, nu necesită îngrijiri medicale, a transmis ISU Constanţa.