Cu lacrimi în ochi! Regele Charles al III-lea se îndreaptă spre Londra. Aici va fi proclamat Rege al Marii Britanii FOTO

Regele Charles al III-lea a fost văzut pentru prima dată în calitate de nou monarh al Marii Britanii în această dimineață, când a părăsit Balmoral alături de regina Camilla pentru a se deplasa la Londra înainte de discursul său către națiune. Acesta a fost văzut cu lacrimi în ochi pe drum spre aeroportul Aberdeen. Iată toate detaliile!

Update ora 16:20

Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Buckingham, din Londra, unde a fost așteptat de către cetățeni. Aceasta a fost primit cu căldură de către popor. Lumea a scandat: „God Save the King”/ „Trăiască Regele!”, „Îl iubim pe Rege”, iau unii chiar au dat mâna cu el și soția sa.

Regele Charles al III-lea, surprins cu lacrimi în ochi

Charles și soția sa păreau extrem de emoționați, cu ochii în lacrimi. Cei doi au rămas la moșia scoțiană peste noapte, după ce s-au grăbit să fie la căpătâiul reginei, a cărei moarte a fost anunțată națiunii ieri seară.

Îmbrăcat într-un costum negru și cravată, Regele Charles al III-lea părea pierdut în gânduri, în drum spre aeroportul Aberdeen, unde pleacă spre capitală, unde se va întâlni cu premierul Liz Truss înainte de a face o declarație televizată la ora 18:00.

Cuplul regal a fost condus într-o berlină Audi gri. Ei au fost urmați de echipa lor de protecție într-un Land Rover.

Perioadă de doliu în Marea Britanie
Regele a ordonat, de asemenea, o perioadă de doliu regal începând de acum și până la șapte zile după funeraliile mamei sale, dată care urmează să fie confirmată.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru MailOnline:

„Regele Charles trebuie să se întoarcă la Londra pentru a se ocupa de chestiuni de stat. Dar ceilalți înalți membri ai familiei regale vor petrece o zi de reflecție liniștită la castelul Balmoral”.

Charles i-a adus ieri un omagiu reginei, pe care a descris-o ca fiind o „suverană prețuită și o mamă foarte iubită”, în momentul în care a fost confirmat ca nou monarh al Marii Britanii.

Declarația sa a fost următoarea:

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame foarte iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth, precum și de nenumărate persoane din întreaga lume”.