Ultimele întâlniri ale Reginei Elisabeta: “S-a întâmplat acum câteva zile, nu îmi vine să cred”

Regina Elisabeta a doua s-a stins din viață la Castelul Balmoral, în Scoția, pe 8 septembrie 2022. La nici 24 de ore au început să apară mărturiile celor care au avut întâlniri recente cu suverana. Printre aceștia se numără duhovnicul Greenshields și Reverendul Doctor Martin Fair, care au luat masa cu regina Elisabeta cu doar câteva zile înainte de tragicul eveniment.

Regina era într-o formă bună, la curent cu tot ce se întâmplă în lume la momentul actual
Sâmbăă seară și duminică la prânz regina a luat masa cu fiul său Prinţul de Wales și cu duhovnicul Greenshields. Acesta din urma a povestit că suverana era în formă maximă, a abordat diverse teme de discuție și a dovedit că este la curent cu tot ce se întâmplă în lume acum. Aceasta a discutat chiar și teme mai intime, cum ar fi copilăria ei, cu duhovnicul, căruia i-a lăsat o impresie extem de bună.

“A fost sufletul petrecerii. Îmi vorbea foarte personal despre copilăria ei, vorbea despre caii pe care i-a avut. Discutam despre situaţia tristă din Ucraina care încă se întâmplă. Vorbea despre relaţiile cu biserica, era la curent cu tot ce se întâmplă în Biserica din Scoţia.

Ar fi dat clasă multor membri, probabil că ştia mult mai multe decât un membru oarecare. S-a întâmplat acum câteva zile, nu îmi vine să cred”, a declarat acesta.

Cu doar o săptămână în urmă, Reverendul Doctor Martin Fair, ministru la Arbroath St. Andrews de 30 de ani, a avut o întâlnire cu regina la Balmoral și a dezvăluit că ea era într-o stare excelentă, plină de viață și cu simțul umorului.

“Era fericită şi într-o stare foarte bună. Am fost trist să aud anunţul despre decesul ei. Stăteam împreună în camera de zi.

A fost un privilegiu să iau parte la aşa ceva. Era la curent cu absolut tot, de la relaţiile curente până la momentele istorice. Era într-o formă foarte bună.”, a declarat acesta.

Regina Marii Britanii se afla la Balmoral, în Scoția, din data de 21 iulie. Tot de atunci nu a mai luat parte de evenimente publice. Starea ei de sănătate s-a deteriorat ușor, dar suverana rămăsese în continuare într-o formă generală bună. Ea nu a suferit de boli cronice, ci a avut probleme de circulația specifice vârstei care iau și adus decesul ieri seară.

Ultima apariție în ochii publicului s-a petrecut marți când a acceptat demisia premierului Boris Jhonson și a investit-o premier pe Liz Truss. Chiar și atunci, deși vizibil slăbită, suverana avea zâmbetul pe buze.