Se schimba viata lui William. Ce mostenire primeste dupa ce a devenit Print de Wales si al 25-lea Duce de Cornwall

Regele Charles al III-lea a anuntat vineri ca printul William – fiul sau cel mare – va deveni mostenitor pe masura ce urca pe tron ​​dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a. Drept urmare, William va deveni noul Print de Wales si, de asemenea, il va inlocui pe tatal sau ca Duce de Cornwall.

Alaturi de titluri, William va mosteni si Ducatul de Cornwall – o proprietate care detine aproximativ 52.000 de hectare de teren in toata tara. Potrivit The Guardian, ducatul are proprietati in 20 de comitate din Regatul Unit si a fost una dintre sursele majore de venit pentru regele Carol al III-lea.

Proprietatile includ terenuri agricole, case, terenuri de minerit si chiar terenul de cricket Oval din Londra. Ducatul a fost evaluat ultima data la aproximativ 1 miliard de lire sterline la sfarsitul lunii martie si datorita mostenirii, William va deveni in curand cel mai important proprietar de pamant din intreaga tara, noteaza wionews.com

Ducatul a fost infiintat in 1337, cand Edward al III-lea a vrut sa asigure independenta financiara pentru fiul sau, printul Edward. Conform acordului ducatului, mosia va fi transmisa fiecarui duce de Cornwall pentru a se asigura ca traditia continua.

Cand vine vorba de impozitare, regele Charles al III-lea a platit in mod voluntar un impozit pe venit de 45 la suta pe toti banii care au fost castigati din ducat. Anul trecut, taxa s-a ridicat la aproximativ 23 de milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, ducatul nu este o companie, acesta a fost intotdeauna scutit de impozitul pe profit sau impozitul pe castiguri de capital.

De asemenea, mosteneste proiectul rezidential de la Nansledan, o extindere a orasului Newquay din Cornwall, unde se construiesc peste 4.000 de case si o strada principala intr-un proiect care se preconizeaza ca va dura trei decenii.