Când va deveni prințul William rege al Angliei. Charles al III-lea, sfătuit să abdice în favoarea fiului său

După moartea reginei Elisabeta a II-a, Charles a devenit conducătorul monarhiei britanice. Ajuns la 73 de ani, regele Charles al III-lea este cel mai în vârstă moștenitor al coroanei care urcă pe tronul Marii Britanii.

Ziarele britanice scriu că fiul cel mai mare al defunctei regine ar fi fost sfătuit să abdice în favoarea prințului William.

Unii experți regali sunt de părere că vârsta înaintată a lui Charles reprezintă un impediment în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Aceștia consideră că domnia sa nu va fi lungă și o decizie înțeleaptă ar fi să se retragă onorabil și să-i cedeze tronul și responsabilitățile fiului său.

În primul discurs pe care l-a ținut în calitate de rege al Marii Britanii, Charles a ținut să clarifice lucrurile.

În cadrul discursului, fiul reginei a dezvăluit că intenționează să servească poporul britanic pe viață, ceea ce înseamnă că William îi va succeda doar atunci când Charles va muri.

De obicei, monarhul servește pe viață, deși au existat câteva cazuri de abdicare. Cel mai recent exemplu este cel al regelui Edward al VIII-lea, care a abdicat de la tron pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson, divorțată de două ori.

În discursul său, Charles a spus potrivit Hello Magazine: „Așa cum regina însăși a făcut-o cu un devotament atât de neclintit, și eu mă angajez acum solemn, pe tot parcursul timpului rămas pe care Dumnezeu mi-l va acorda, să susțin principiile constituționale care stau la baza națiunii noastre”.
Slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, începând cu ora 11:00 (ora de vară britanică). Aici sunt așteptați șefii de state și de guverne din toată lumea. După ceremonie, cortegiul funerar se va îndrepta spre castelul Windsor, unde Regina va fi înhumată în Capela St.George, lângă soțul ei, Prințul Phillip.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 8 septembrie, în castelul Balmoral din Scoția, în prezența câtorva membri ai familiei regale.