Anunț de la Organizația Mondială a Sănătății! Când se termină, oficial, pandemia

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății vine cu vești bune în ceea ce privește pandemia de coronavirus care ne-a dat viețile peste cap. Oficialul a transmis că lumea nu a fost niciodată într-o situație mai bună pentru a pune capăt pandemiei de Covid-19.

Când se încheie, oficial, pandemia de coronavirus
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat națiunile să își continue eforturile împotriva coronavirusului, precizând că sfârșitul pandemiei este aproape. Potrivit spuselor sale, decesele provocate de coronavirus în cursul săptămânii trecute au fost cele mai scăzute din martie 2020. De asemenea, chiar dacă este posibil să mai apară valuri de Covid, situația nu va mai escalada întrucât există vaccinuri și antivirale pentru a prevenii infecțiile grave, după cum a precizat Maria Kerkhove, responsabilă tehnică pentru Covid.

“Lumea nu a fost niciodată într-o situație mai bună pentru a pune capăt pandemiei COVID-19 (…) Nu am ajuns încă acolo. Dar sfârșitul este la vedere”, a directorul OMS, Tedros, conform Reuters.

OMS și UE: Variola maimuței reprezintă o amenințare transfrontalieră globală
Autoritățile sunt sfătuite să rămână în gardă vizavi de evoluția cazurilor de infectare cu variola maimuței. Potrivit unui comunicat publicat marți la Bruxelles, Biroul Regional pentru Europa al OMS și Comisia Europeană (CE) și-au confirmat eforturile comune de prevenire a variolei maimuței, care amenință să devină endemică în Europa.

“Asistăm la răspândirea fără precedent a virusului care provoacă boala în regiunea noastră și în întreaga lume”, a declarat Hans Kluge, director pentru Europa, și Stella Kyriakidis, membru CE pentru sănătate.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul lunii mai 2022, peste 23.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, dintre care peste 18 000 sunt în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European.

Potrivit oficialilor de la nivelul UE, modalitatea de a preveni ca boala să devină endemică în regiunea este de a controla mai întâi focarele și apoi de a lucra la eliminarea durabilă a cazurilor în Europa, ceea ce înseamnă că nu există o transmitere susținută de la om la om.