Doliu în lumea filmului! A murit una dintre cele mai frumoase actrițe din lume

În ultima vreme am pierdut o mulțime de artiști, actori, oameni celebri, care au lăsat în urmă cu avere culturală mare.

Aflăm acum că o altă actriță de renume, cu o frumusețe orbitoare în vremea tienereții, ne-a părăsit la o vârstă venerabilă. Cei care au cunoscut-o sunt copleșiți de durere.

A murit Irene Papas
Doliu în lumea internațională a filmului. Irene Papas, una dintre cele mai mai mari actrițe din lume, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 93 de ani. Celebritatea a trăit o viață întreagă pe scenă și are în palmares roluri importante în filme celebre de la Hollywood.

Cauza decesului nu a fost anunţată, iar familia nu a făcut declarații despre acest subiect. Totuși, sănătatea actriţei era fragilă de mai mult timp și avea și o vârstă extrem de înaintată. Avea mai multe complicații apărute odată cu trecerea timpului, dar era puternică și iubea viața, așa că a făcut orice pentru a fi alături de cei dragi mult timp.

Actrița s-a retras din activitate în 2018, când s-a aflat că suferea de Alzheimer de mai bine de cinci ani. A ales să stea departe de public și să își trăiască bătrânețea în liniște.

S-a bucurat de mare succes după apariția în filme precum “Tunurile din Navarone” (1961) şi “Zorba Grecul” (1964), în care a jucat Anthony Quinn. A jucat alături de actori celebri precum Richard Burton, Jon Voigt și Kirk Douglas și a primit numeroase premii internaționale, printre care trofeul pentru Cea mai bună actriţă, în 1961 la Festivalul de Film de la Berlin, şi un Leu de Aur la Veneţia în 2009, pentru întreaga carieră.

A fost una dintre cele mai respectate personalități din țară și considerată o femeie de o frumusețe orbitoare. Deși era apreciată pe sticlă, tot nu era plătită bine și nu își găsea mereu roluri în filme.