Președintele SUA Despre Sfârșitul Pandemiei! Joe Biden A Făcut Anunțul Oficial

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat sfârșitul pandemiei. Joe Biden a făcut ceva ce niciun alt lider al lumii nu a mai făcut până acum. El a vorbit în direct la tv despre cei doi ani pandemici și despre sfârșitul pandemiei- un moment așteptat de toată lumea.

Președintele SUA anunță sfârșitul pandemiei
Preşedintele Statelor Unite anunţă sfârşitul pandemiei! Joe Biden a făcut declaraţia la primul show auto desfăşurat la Detroit, în ultimii 3 ani. El a transmis că pandemia s-a încheiat și că tot ce a mai rămas acum sunt câteva probleme legate de coronavirus.

“Pandemia s-a terminat. Mai avem probleme cu Covid, încă lucrăm acolo. Dar pandemia s-a terminat. Vezi, nimeni nu poartă măști. Toți sunt într-o formă bună. E exemplul perfect. Așa că eu cred că lucrurile se schimbă”, a spus președintele american Joe Biden.

Anterior acestor declarații, Biden a cerut Congresului o finanțare suplimentară de 22,4 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru un potențial val de cazuri de toamnă.

Reamintim faptul că președintele american a avut două episoade de coronavirus, când a stat izolat mai mult de două săptămâni în Casa Albă. Și soția lui Biden s-a infectat cu virusul chiar în luna august a acestui an. Din fericire, niciunul dintre ei nu au avut forme grave și nu au necesitat spitalizare.

Ce spune șeful OMS despre sfârșitul pandemiei
În urmă cu o săptămână, șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019.

„Nu am ajuns încă acolo (n.r sfârșitul pandemiei), dar finalul este foarte aproape”, a spusTedros Adhanom Ghebreyesus.

Oficialul a transmis că deși vedem cu toții linia de sosire, nu trebuie să lăsăm garda jos pentru a ne asigura că vom scăpa definitiv de această problemă.

„Dacă nu profităm de oportunitatea asta, riscăm să avem mai multe variante, mai mulţi morţi, mai multe perturbări şi mai multă nesiguranţă”, a avertizat Tedros făcând apel la „folosirea acestei oportunităţi”, a mai spus directorul OMS.

În țara noastră, numărul cazurilor de COVID înregistrate a ajuns ieri, 18 septembrie 2022, la 2.912.705. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 719 de cazuri noi, depistate în 7.009 de teste.

Ministerul Sănătății mai transmite că în ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 7 decese (5 bărbați și 2 femei).