Anunț De La Ministerul Muncii! Este Vorba Despre Creșterea Pensiilor Și A Salariului Minim Pe Economie, De La 1 Ianuarie 2023

Vești bune de la Ministerul Muncii, anunț oficial despre pensii. Marius Budăi susține în continuare majorarea pensiilor cu minimum 10%. Pe de altă parte, Partidul Social Democrat a anunțat că a lansat recent un program de sprijin pentru cetățeni și că mai are în vedere unul pentru perioada următoare.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022
Ministrul Muncii a anunțat că la nivel central se ia în calcul o majorare a pensiilor cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023. Totodată, oficialul a transmis că susține și creșterea salariului minim pe economie.

Chestionat pe marginea aceluiași subiect, premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu poate exprima o opinie până nu are proiecția bugetului pe anul următor.

“Recent am lansat din partea PSD un program de sprijin pentru cetățeni și vom lansa și în continuare. Deja lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023, un program de măsuri sociale. Primele măsuri solicitate, luând în calcul analizele făcute, o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie”, a declarat Ministrul Muncii.

Marius Budăi a transmis că se lucrează la un program de măsuri sociale pentru populație, pentru iarna anului 2022-2023 și că printre primele măsuri solicitate se număra majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023.

Crește salariul minim pe economie
Potrivit spuselor Ministrului Muncii, în paralel au avut loc discuții cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să existe și o creștere a salariului minim pe economie.

“La nivelul Ministerului Muncii am declanșat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuție cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o creștere a salariului minim brut garantat în plată, ținând cont și de directiva nou aprobată privind salariul minim adecvat”, a mai spus Marius Budăi.

Chestionat pe marginea subiectului majorării pensiilor și a salariului minim pe economie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că propunerea Ministrului Muncii nu a fost discutată în coaliție și că proiectul de buget pentru 2023 încă nu există, acesta fiind motivul pentru care nu se poate pronunța într-un fel sau altul.

În încheiere precizăm faptul că social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.