George Simion scoate românii în stradă: „Vom sta la protest şi luni, şi marţi, suntem păcăliţi cu această plafonare”

George Simion face apel de ultimă oră către români, să iasă în stradă duminică, precizând că nu este un protest exclusiv al AUR, ci vizează probleme sociale.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat marţi că protestul care va fi organizat pe 2 octombrie va porni din Piaţa Universităţii, apoi manifestanţii se vor deplasa în Piaţa Victoriei, unde vor fi cerute explicaţii Guvernului cu privire la problemele sociale cu care se confruntă românii, asigurând că manifestaţia se va desfăşura fără incidente, scrie Agerpres.

„Protestul va fi organizat pe 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la ora 14,00. Este punctul de pornire. Nu este un protest care aparţine exclusiv AUR. Manifestarea de duminică este un strigăt al tuturor românilor şi în desfăşurarea protestului am invitat alături de noi şi alte formaţiuni politice, şi alte figuri publice, şi ONG-uri, sindicate şi patronate.

Invităm alături de noi pe toţi românii, pe toţi bucureştenii, pe toţi oamenii care s-au săturat să vină la protest cu o factură. Veniţi cu factură la protest duminică, ora 14,00, în Piaţa Universităţii. Traseul este următorul, ne adunăm în Piaţa Universităţii, iar în momentul în care reuşesc să vină toate organizaţiile şi toate coloanele din toate judeţele ne vom porni într-un marş imens către Piaţa Victoriei (…). În Piaţa Victoriei rămânem şi aşteptăm ca doleanţele protestatarilor să fie ascultate de către guvernanţi.

Dacă e nevoie, rămânem şi luni şi marţi şi toată luna, dacă trebuie, până când Guvernul va comunica şi va explica de ce nu se revine la o piaţă de energie reglementată, de ce nu au intervenit asupra ratelor la bănci şi asupra ROBOR, care a crescut mult prea mult şi, desigur, va dialoga cu fiecare partener social (…)

Am auzit formulări alarmiste, comparaţii cu 10 august, nu este cazul. Însă nu vom pleca din stradă până când nu ceva nu se va întâmpla. Moţiunea simplă depusă împotrivă lui Virgil Popescu ne-a arătat faptul că actuala coaliţie nu vrea să întreprindă nimic”, a precizat Simion, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că toate protestele AUR şi ale partenerilor vor continua pe tot parcursul lunii octombrie, ele fiind determinate de problemele sociale cu care se confruntă românii, iar scopul politic al acestor mişcări de stradă este cel al forţării alegerilor anticipate.

„Nu ne dorim exclusivitatea acestui protest, suntem o forţă politică închegată, suntem o forţă politică parlamentară care susţine toate acţiunile de protest care vor avea loc în luna octombrie. Aş spune de pe acum că luna octombrie va fi luna marilor proteste anti-guvernamentale.

Toate subiectele au natură socială, sărăcia indusă prin creşterea preţului la energie a generat creşterea preţurilor, a generat creşterea ROBOR şi, respectiv dobânzi mai mari, astfel că românii vor ieşi în luna octombrie, pe tot parcursul lunii, la mişcări stradale ample.

Atât timp cât nu se revine la o piaţă reglementată, atât timp cât acest Guvern nu-l demite din rândurile sale pe Virgil Popescu, atât timp cât nu vom avea un guvern cu o altă viziune şi suntem păcăliţi cu această plafonare, ţinta noastră este de a ajunge la alegeri anticipate”, a susţinut Simion.