Vești Minunate Pentru Pensionari. Când Ar Putea Fi Acordată A 13-A Pensie

Pensionarii ar putea primi a 13-a pensie. Când ar putea fi posibil acest lucru.

Statul român oferă o veste minunată pentru pensionari, și anume că ar putea primi a 13-a pensie.

Coaliția de guvernare a decis să ia în calcul acordarea acestei pensii persoanelor care au venituri mici. Când ar putea fi acordată și ce valoare are, citește mai jos.

Când ar primi pensionarii a 13-a pensie

Vești minunate pentru pensionarii cu venituri mici.

Coaliția de Guvernare a declarat că se gândește să ia în calcul reintroducerea celei de-a 13-a pensie.

Acest tip de pensie este un ajutor în plus pentru vârstnicii care au pensii mici, iar acesta se va acorda într-o singură tranșă.

Având în vedere că măsura este în doar în discuție, statul român nu poate să dea o dată exactă de acordare a banilor, însă se preconizează că pensionarii și-arputea primi banii a începutul anului viitor.

Vom reveni cu detalii în ceea ce privește a 13-a pensie, imediat ce Guvernul va lua o hotărâre.

A 13-a pensie va fi însă acordată doar unor categorii de vârstnici, și aceia cu pensii mici. Mai exact, doar pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei vor beneficia de ajutorul social de la stat.

Cât despre valoarea pensiei care este în discuție guvernamentală, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi de 700 de lei, la fel ca anul trecut.

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023

Nicolae Ciucă a declarat în timpul ședinței PNL că s-a decis majorarea pensiilor, dar și procentul de mărire.

Astfel, pensiile sunt așteptate să crească cu 11%, un procent care să fie sustenabil pe bugetul de stat și să nu producă un deficit mai mare al bugetului acordat pensiilor.

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, discutăm pe cifre concrete, ca să nu vorbim de tot

felul de ipoteze care nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior, că nu se pot realiza”, a menționat premierul României pe 3 octombrie 2022.

În discuția despre majorarea pensiilor intervine și inflația, care joacă un rol important în calcul.

Așadar, creșterea pensiilor va fi calculată în funcție de procentul de inflație din 2021, adică 5,1%, și nu după cel din prezent, care este triplu.