Putin A Acceptat Chiar Acum! Este Vestea Momentului La Nivel Mondial! Au Confirmat Oficial

Președintele Vladimir Putin s-ar putea întâlni săptămâna aceasta cu președintele turc Recep Tayyip

Erdogan pentru a discuta o propunere a Ankarei de a găzdui discuții între Rusia și Occident pe tema Ucrainei, a declarat luni Kremlinul.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea discuta cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, despre o iniţiativă a Ankarei privind organizarea de negocieri între Moscova şi Occident pentru oprirea răzb0iului din Ucraina.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat luni că Rusia nu a primit încă semnale din partea Occidentului privind posibile negocieri în Turcia, dar nu a exclus posibilitatea unor discuţii despre această iniţiativă între preşedinţii Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, conform agenţiei Reuters.

Vladimir Putin şi Recep Erdogan urmează să efectueze vizite în Kazahstan săptămâna aceasta.

Preşedintele Turciei, care menţine relaţiile atât cu Moscova, cât şi cu Kievul, i-a cerut lui Vladimir Putin în mai multe rânduri să reducă tensiunile şi să mai acorde o şansă păcii.

Duminică, Preşedinţia SUA a îndemnat Ucraina şi Rusia să găsească o soluţie pentru oprirea războiului.

Turcia a intermediat acordul cu Rusia privind cerealele ucrainene

Turcia, membru al NATO, are relaţii strânse atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi a căutat să echilibreze legăturile în timpul războiului, respingând sancţiunile occidentale asupra Moscovei, dar criticând invaz1a rusă şi livrând Kievului dr0ne înar.mate.

Alături de Naţiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina din porturile ei de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul care durează deja de şapte luni.

Relaţiile Ankarei cu Moscova sunt complexe, cele două ţări cooperând strâns în aprovizionările cu energie, în timp ce există dispute asupra Siriei, Libiei şi Azerbaidjanului.

B0mbardamente de amploare ale Rusiei în Ucraina
Rusia a lansat 75 de ra.chete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de b0mbardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, informează AFP şi Reuters, citând ar.mata ucra1neană.

„În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană”, a anunţat pe Telegram comandantul-şef al ar.matei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat „dr0ne de lup.tă”.

Mai multe expl0zii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acu.zat Ucraina că a orchestrat puternica expl0zie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.