Viorel este românul care trăiește lunar cu 64 de lei. Bărbatul primește indemnizație de handicap

Viorel Cazan, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Vaslui, care are degetele de la picioare amputate, încasează lunar de la stat o indemnizație de handicap în valoare de 64 de lei.

Viorel are 58 de ani și înainte ca degetele de la picioare să-i fie amputate a lucrat ca brutar, iar mai apoi a fost angajat ca om de serviciu la școala din Duda Epureni.
Bărbatul a fost diagnosticat cu artrită și i-au fost deja amputate degetele de la un picior. Din păcate, boala încă îl apasă, iar Viorel are mari dureri la membrele inferioare.

Tratamentul minim, povestește bărbatul potrivit jurnaliștilor de la antena3.ro, ar ajunge undeva în jurul sumei de 360 de lei pe lună. Aici intervine problema vasluianului: la începutul acestui an, o comisie medicală de încadrare in grad de handicap a hotărât că bărbatul merită o indemnizație lunară în valoare de numai 64 de lei. Din cauza bolii de care suferă, Viorel nu are altă sursă de venit și mai are câțiva ani buni până la pensionarea de drept și trăiește din mila vecinilor din sat.

„De patru ori am avut viermi. M-am chinuit să îi scot singur, când i-am văzut. La spitalul Huși nu mă mai duc, pentru că domnul doctor mi-a spus că am nevoie întâi să merg la Iași, pentru niște analize amănunțite. Îl înțeleg, dar cu 64 lei? Cu ce să ajung la Iași? Am mai pus niște cârpe, cum am putut.

E dureros, e foarte greu totul. Să nu dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să fie în neputința mea”, a mai dezvăluit bărbatul pentru jurnaliștii de la vremeanoua.ro.