Doliu în lumea muzicii! A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

O veste tristă vine astăzi din Italia, familia lui Franco Gatti a anunțat moartea cântărețului la vârsta de 80 de ani. Franco a fost membru al trupei Ricchi e Poveri.

Grupul a reprezentat Italia la Eurovision în 1978 cu piesa „Questo amore (n.r.: Această iubire)”, terminând pe locul 12 cu 53 de puncte la Paris.

A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani
Potrivit publicației italiene Il Messaggero, surse apropiate familiei au declarat că starea de sănătate a lui Franco Gatti s-a agravat în ultimele săptămâni. Înmormântarea sa va avea loc joi, la Genova.

Membrii trupei de succes Ricchi e Poveri au fost atât de mari și de cunoscuți încât mulți italieni îndurerați au reacționat cu tristețe la vestea morții artistului, inclusiv noul prim-ministru al Italiei, Giorgia Meloni.

Într-un mesaj pe Twitter, ea și-a transmis sincerele regrete pentru regretatul membru al trupei.

„S-a dus o bucată din istoria muzicii italiene, un om care a înfruntat cu mare demnitate provocările dureroase ale vieții. La revedere, Franco”.

Franco Gatti nu și-a revenit niciodată după moartea fiului său, în 2013

Franco nu și-a revenit niciodată cu adevărat după moartea fiului său în 2013.

El a fost găsit fără viață chiar înainte ca Ricchi e Poveri să urce pe scena de la Sanremo, după ce consumase o cantitate letală de alcool și droguri. Într-un interviu ulterior, Franco Gatti a declarat:

„Colegii și prietenii mei continuă să lucreze. Eu m-am oprit pentru c ă nu mai urcam pe scenă cu bucurie”.