UE cere LIMITAREA CONSUMULUI DE GAZE! Cât ar trebui să consume o familie în iarna care urmează

Uniunea Europeană cere tuturor statelor membre să consume cu 15% mai puține gaze naturale pentru a putea strânge suficiente rezerve pentru iarna care urmează. Președintele Comisiei Europene a făcut anunțul care stârnește îngrijorare în condițiile în care Europa se pregătește de oprirea totală a gazului rusesc.

Avertisment de la UE pentru limitarea consumului de gaze

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat că toate țările membre vor fi nevoite să consume cu 15% mai puțin gaz pentru a strânge suficiente rezerve pentru această iarnă. Este nevoie ca toate statele membre să se unească și să facă sacrificii pentru a combate dependența de Rusia.

Vreau să discut despre cerere, despre cum economisim energia. Statele membre fac multe în acest sens. Avem 11 state membre care au lansat avertismente în legătură cu consumul de gaze, iar un al 12-lea stat e la nivel de alertă. Trebuie să adresăm problema securității energetice la nivel european, a declarat președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a precizat că este important să trecem cu bine de această iarnă, iar pentru asta trebuie să reducem consumul de gaze, în condițiile în care alimentarea de gaze rusești se întrerupe.

O plasă de siguranță pentru statele membre Uniunii Europene constă în reducerea cu 15% a consumului de gaze.

Fiecare stat membru va fi afectat. Ne-am învățat lecțiile, cel mai rău inamic al nostru e fragmentarea. Suntem mult mai puternici decât fiecare dintre cele 27 de state luate individual, a mai spus Ursula von der Leyen.

Alertă roșie pentru statele membre UE

Directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie a transmis că toate statele membre UE trebuie să ia măsuri urgente pentru a evita o criză majoră de gaze naturale. Fatih Birol a expus cinci acțiuni concrete pe care liderii europeni trebuie să le întreprindă pentru a evita o criză majoră de gaze.

Oficialul a transmis că populația trebuie pregătită pentru ceea ce urmează, prin campanii de conștientizare. Tot el a mai spus că iarna anului 2022 ar putea deveni un test istoric al solidarității europene, și că va avea implicații dincolo de sectorul energetic.