Simona Halep, suspendată provizoriu după ce a fost prinsă dopată la US Open: „Este cel mai mare şoc din viaţa mea”

Simona Halep a anunțat, pe Facebook, a fost depistată pozitiv la testul anti-doping cu substanța Roxadustat. Sportiva susține că este nevinovată și că acum începe „meciul vieții ei”.

Românca Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open din acest an. Fostul număr 1 mondial anunțase anterior că își încheie sezonul.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele.

În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mî simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată cu știință vreo substanță interzisă și am credința că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu este despre titluri sau bani. Este despre onoare și o poveste de iubire pe care am avut-o cu atenisul în utlimii 25 de ani, a anunțat Simona Halep.

Ştire în curs de actualizare