Ajutor financiar în valoare de 2000 de lei pentru angajații din România! Decizia a fost luată în contextul scumpirilor masive

Toți angajații ING Bank din România vor primi bani în plus la salariul din luna noiembrie. Decizia băncii a fost luată în contextul scumpirilor masive ale gazelor, energiei electrice și încălzirii centralizate.

Vești bune pentru angajații ING Bank din România care urmează să primească un ajutor substanțial în valoare de 2000 de lei. Mai exact, pe lângă salariul din luna noiembrie, fiecare angajat al băncii va primi și acest ajutor care a fost gândit ca un supliment la măsurile de compensare și subvenționare anunțate de autorități.

Sprijin în valoare de 2000 de lei pentru angajații ING Bank
Toți angajații ING Bank din România urmează să primească un ajutor financiar în valoare de 2000 de lei pe lângă salariul din luna noiembrie, relatează economica.ro.

Acești bani sunt destinați ușurării poverii pe care angajații o vor duce iarna aceasta, în contextul scumpirilor masive ale gazelor, energiei electrice și încălzirii centralizate.

Acest ajutor financiar este unic și va fi plătit într-o singură tranșă, în luna noiembrie.

Ajutorul în valoare de 2000 de lei este gândit ca un supliment la măsurile de compensare și subvenționare anunțate de autorități.

Din informațiile celor de la economica.ro și alte companii multinaționale, nu doar din domeniul bancar, se gândesc să acorde astfel de ajutoare sau au decis deja să o facă.

Situația financiară a românilor s-a înrăutățit
Potrivit unui studiu efectuat de CEC Bank, situația finaciară a românilor s-a înrăutățit față de anul trecut.

59,5% dintre români declară că situația financiară li s-a înrăutățit față de anul trecut, rezultă din Barometrul financiar trimestrial realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.
Ponderea celor afectați financiar a crescut cu 10 pp față de precedentele trimestre, de la o medie de 49,4% în primele două trimestre. Și perspectivele de viitor sunt mai sumbre decât în prima jumătate a anului: 55,5% se așteaptă ca situația financiară să li se înrăutățească în viitor, față de 40,2% – media în prima jumătate a anului.

Prețurile la utilități (gaze, electricitate) au fost principalele elemente menționate care au dus la deteriorarea situației financiare – fiind menționate de 36,7% dintre respondenți, urmate de creșterea prețurilor la produsele alimentare – 33,2% dintre respondenți și creșterea prețurilor la carburanți – 20,6%.

Doar 9,4% dintre români s-au declarat afectați de creșterea dobânzilor, în condițiile în care 40,5% dintre respondenți au declarat că au cel puțin un credit, iar riscul devalorizării economiilor este menționat doar de 6,23% dintre respondenți, scrie financialintelligence.ro .

Nivelul ridicat al îngrijorărilor legate de creșterea prețurilor la utilități este explicat de faptul că aceste cheltuieli au o pondere ridicată în bugetul lunar al familiilor. În medie, cheltuielile cu locuința au o pondere de 35% în bugetul lunar al familiilor. Însă pentru 40% dintre respondenți, cheltuielile cu locuința reprezintă mai mult de 40% din bugetul lunar, iar pentru 13,7% – o pondere de peste 60%.

Topul băncilor din România, în funcție de valoarea activelor

Topul băncilor din România în funcţie de valoarea activelor era condus la sfârșitul anului 2022 de Banca Transilvania, cu 125 miliarde lei, reprezentând 19,5% din activele totale ale sectorului bancar, urmată de BCR, cu 89 miliarde lei şi o cotă de 13,9%, şi BRD, cu 67 miliarde lei şi o pondere de 10,4%, arată raportul publicat vineri de BNR.