Cine i-ar fi dat Roxadustat Simonei Halep: „Au tradat-o”

Imediat dupa ce Agentia Internationala de Integritate in Tenis a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep, dupa ce a fost depistata cu Roxadustat in corp, Ionut Lupescu, fostul fotbalist, a declarat ca el crede ca sportiva romanca a fost tradata.

Ionut Lupescu spune ca antrenorul sau medicul Simonei Halep au tradat-o
„Vreau sa va spun din experienta mea de fotbalist profesionist cum functioneaza relatia dintre sportiv si cei care se ocupa de latura medicamentatiei. Cel mai important lucru la cel mai inalt nivel este increderea. Eu am avut parte de doctori extraordinari, atat la echipele de club din Germania, cat si la nationala, unde era ”dochi” Popescu. Nu am stiut niciodata ceea ce iau, am luat doar ce mi s-a dat si am fost convins mereu ca e totul in regula. Asa cred ca e si in cazul Simonei Halep. Ea a demonstrat in toata cariera ei ca nu are nevoie de dopaj pentru a fi in top. Acum, ea a trecut la noul antrenor (n.r. Patrick Mouratoglou), cu tot cu staff-ul acestuia. Si a avut incredere totala in oamenii din jurul ei.

Tu, ca sportiv, cand e competitie majora, cum e un turneu ca US Open, nu stai sa vezi tot ce iei. Vor spune unii ca trebuie sa stii, dar nu e chiar asa… Cand ai incredere, tu iei ce ti se da si te concentrezi pe latura sportiva, de analiza a adversarilor… Nu mai zic ca si daca ti s-ar zice mai multe denumiri nu ai avea cum sa le cunosti sau sa le retii pe toate. Antrenorul sau medicul cred ca au tradat-o pe Simona, la unul dintre ei face referire in declaratie”, a declara Ionut Lupescu pentru ProSport.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep sustine ca totul este o inscenare
„Imi pare rau. Vad ce se intampla si incerc sa ma gandesc la toate posibilitatile care ar putea exista, inclusiv aceasta greseala. Pe langa faptul ca aceasta cantitate depistate este infima, din cate stiu tenismenii, nu jucatorii de tenis nu folosesc un medicament cu o zi inainte sau cu doua zile inainte. Speranta ca le va creste in plus capacitatea de efort.

El va trebui sa fie folosit o perioada mai lunga. Pe de alta parte, un lucru foarte interesant si putin stiu acest aspect este ca Simona a fost testata inainte de turneu, la hotel, in America si dupa, acasa si a iesit negativa. Da, posibil (n.r. sa existe o proba contaminata), eu nu cred ca a luat Simona. Cred, cum a spus si domnul Popescu intr-o eventuala greseala a staff-ului sau a celor care au lucrat cu probele. Niciodata nu ar fi facut acest lucru si nu are motive sa faca la aceasta varsta, cu acest palmares in joc si financiar si tot ce vreti”, a spis fostul antrenor pentru Antena 3