Vești bune pentru elevi! Alocațiile zilnice ale participanților la olimpiadele naționale vor fi dublate. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul după întâlnirea, la Platul Victoria, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).

Premierul României a anunțat că Guvernul va dubla alocația zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naționale și va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel, indiferent de sistemul de învățământ- public sau privat, notează ziarulunirea.ro

Cresc alocațiile elevilor care participă la olimpiadele naționale

Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va dubla alocațiile elevilor care participă la olimpiadele naționale. De asemenea, pentru performanțele la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ- public sau privat.

”Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu.

Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performanți la nivelul acesta.

Ca atare, măcar să va aduceți aminte, să apreciați și să onorați munca pe care au făcut-o părinții voștri și profesorii voștri.

Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult și să vă convingem că indiferent unde veți învăța în viitor, atunci când considerați că se cuvine, să vă întoarceți acasă.

E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteți încă acasă, făcând performanță sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit și valoare profesională autentică în societate, în care performanța să fie recunoscută”, a
declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.