Piedone a câștigat procesul din închisoare. Ce a decis instanţa şi ce trebuie să facă statul român

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 din Capitală, a câştigat în instanță procesul deschis împotriva statului român pentru a-i fi ridicat sechestrul pe avere. Autoritățile sunt obligate să ridice sechestrul impus pe mașinile de epocă aflate în proprietatea lui Piedone, dar și asupra unei locuințe.

Piedone a câștigat procesul din închisoare. Fostul primar a fost condamnat definitiv în dosarul Colectiv la 4 ani de închisoare cu executare, dat instanţa a impus sechestrul pe mașinile de epocă aflate în proprietatea fostului primar, dar și asupra unei locuințe. Cristian Popescu Piedone a câștigat în instanță ridicarea sechestrului

instituit de procurori pe un imobil și mai multe mașini de epocă, toate în valoare de 1,5 milioane de euro. În plus, statul este obligat să plătească și cheltuielile de judecată, după cum arată minuta instanței de judecată.

„Admis contestaţia la executare – Dec.pen.887/A din 24 iunie 2022 – În baza art. 598 alin. 1 lit. c teza I C.pr.pen. admite contestația la executare formulată de

contestatorul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE. În temeiul art. 217 alin. 6 C.pr.pen. dispune restituirea cauțiunii stabilite în sarcina contestatorului prin ordonanța nr. 909/P/2015 din 16.12.2015. Ridică măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanța nr. 909/P/2015 din 28.12.2015. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 24.06.2022”, a decis instanţa.

Astfel, familia fostului primar al Sectorului 5 va primi înapoi acum mașinile de epocă aflate sub sechestru printre care se numără și un Cadillac, un Oldsmobile şi un Mercedes, dar se poate folosi și de imobilul aflat până acum sub sechestru!