Tanti Anica este o lectie pentru noi toti. Mamaia care in septembrie face 107 ani e la fel de vioaie ca intotdeauna. Secretul?

Are mai multi ani decat o arata numarul de la poarta ei. 107 ani, iar ea locuieste la numarul 104. Asa ii place unei batrane din judetul Neamt sa spuna.

Si partea buna e ca femeia nici nu pare sa simta varsta. Se tine atat de bine ca n-are nevoie de niciun ajutor in gospodarie. Iata la ce se pricepe cel mai bine si care ar putea fi secretul unei vieti atat de lungi, scrie observator.tv.

Daca ar putea alege, tanti Anica n-ar mai vrea inainte, ci inapoi. Ar vrea sa fie din nou tanara. Si in putere. Desi cu asta nu prea are probleme

Se misca greu, dar face destula treaba. Singura taie lemne, hraneste gainile si urca pe scaun ca sa ia mamaliga de pe soba. Si n-are niciun pont miraculos pentru cei 107 ani ai ei.

A baut numai apa din fantana si niciodata nu si-a calculat caloriile la masa. Tanti Anica a facut mari 7 copii si are 25 de nepoti si stranepoti.

Desi nu mai are cea mai buna memorie cand vine vorba de varstele lor, i-ar recunoaste pe toti dintr-o mie.

Femeia este una dintre cele mai in varsta persoane din tara. S-a nascut si a crescut in acelasi sat, acolo s-a indragostit si tot acolo si-a cumparat locul de veci.

Doar asa, preventiv. Odata, cativa indivizi au mers sa fure din casa batranei. O credeau neputincioasa, dar nu le-a iesit planul.

Femeia i-a pus mai intai pe jar si abia apoi a fugit la vecini.

Cand isi termina toata treaba, tanti Anica se asaza linistita pe pat si asteapta cu urechile ciulite scartaitul portii. Sa vina un nepot, un copil, cei care ii aduc bucuriile.