Cresc alocatiile. Cu cat se maresc

Dupa anuntul potrivit caruia pensiile vor creste de la 1 ianuarie, acum a venit si randul alocatiilor copiilor sa fie majorate, tot de la aceeasi data.

Executivul s decis sa le ofere romanilor un trai mai bun incepand cu anul 2023. Astfel, de la 1 ianuarie alocatiile copiilor vor fi majorate, iar cei vizati sunt copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, astfel ca un numar de 3,2 milioane de copii ar putea beneficia de bani in plus.

Alocatiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie
Copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani vor primi mai multi bani de la stat incepand cu 1 ianuarie, 2023. Guvernul a luat decizia sa mareasca alocatiile de la 243 lei, cat sunt in prezent, pana la 300 lei, pe luna. In ceea ce ii priveste pe copiii cu varste cuprinse intre 0 si 2 ani si pentru cei cu handicap, alocatia care in prezent este 600 lei, ar putea sa fie majorata pana la 650 sau chiar 700 lei, insa decizia se analizeaza.

Decizia finala va fi luata zilele urmatoare, scrie Antena 3.

Ce se va intampla cu salariile minime
Daca la inceput se vorbea despre o majorare al salariului minim brut pana la 3.000 lei, acum nu se stie ce decizie se va lua in acest sens. Salariul minim pe economie brut incasat de romani in acest moment este de 2.550 lei.

Despre pensii, ministrul Marius Budai a anuntat o majorare cu 10% pentru pensiile minime si 5% pentru punctul de pensie, pana la 15%.

”Noi am propus ca pensiile sa creasca de la 1 ianuarie cu cel putin zece la suta. Cel putin zece la suta am propus noi, PSD, si m-am bucurat ca la ultima participare in public, la o activitate in comun, presedintele PSD, Marcel Ciolacu si premierul Romaniei au fost de comun acord si au spus ca pensiile trebuie sa creasca. S-a acceptat ideea ca trebuie si ca vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Ma voi lupta si PSD va lupta ca pensiile si salariul minim sa creasca. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budai.