Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România. Temperaturi de vară în pragul iernii. Meteorologii au făcut anunțul

În perioada care urmează, vremea va fi caldă în toată țara, temperaturile ajungând până la 24 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat și când va cădea prima ninsoare din acest an.

În ultima săptămână din octombrie, temperaturile maxime vor ajunge până la 24 de grade Celsius, iar în primele zile ale lunii noiembrie, în unele zone din țară maxima va ajunge chiar și la 28 de grade Celsius.

Temperaturi de vară în pragul iernii

În cursul zilei de astăzi, la amiază au fost înregistrate 27 de grade, iar marți termometrele vor înregistra maxime între 16 și 28 de grade. Marți, 25 octombrie, meteorologii anunță temperaturi de vară în Capitală, 26 de grade Celsius. La munte, temperaturile vor fi în scădere, pe Valea Prahovei ajungând până la 12-13 grade în primele zile ale ultimei săptămâni din octombrie, potrivit româniatv.net.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, estimează meteorologii.

Când își va face simțită prezența prima ninsoare din acest an

La Brașov, primii fulgi de zăpadă vor apărea la sfârșitul lunii noiembrie, mai exact în perioada 21-22 noiembrie. Meteorologii estimează că temperaturile maxime vor atinge 5 grade Celsius pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor ajunge chiar și la -4 grade Celsius.

În primele săptămâni din luna noiembrie, temperaturile vor continua să fie scăzute.

Limitele vor ajunge la cel mult 14 grade pe timpul zilei, iar noaptea temperaturile din termometre vor scădea radical, ajungând chiar și la -5 grade Celsius.

În ultima săptămână din luna noiembrie, temperaturile vor fi apropiate de limitele normale ale acestei perioade. Ploile nu vor înceta să își facă apariția la munte, dar și în restul țării.

Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București

Primii fulgi de zăpadă ar putea cădea în București chiar la început de decembrie. Vremea se va răci accentuat la început ultimei luni din an, astfel că pe 3 decembrie este prognozată prima ninsoare. Vor fi 3 grade în 4 decembrie, un grad mai mult pe 5, iar intervalul menționat, din 3 până pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, putem să ne așteptăm la primii fulgi de zăpadă peste Capitală, potrivit Accuweather.