Anunt oficial! Statul acorda 24 kg cu ajutoare in alimente. Cine intra in posesia acestui ajutor

Vin vesti bune pentru multi romani, in prag de iarna. Guvernul va acorda un ajutor constand in 24 de kg de alimente. Care sunt cetatenii care primesc sprijinul.

Luni, 24 octombrie, peste 2,4 milioane de romani au primit, pe carduri, a treia transa din voucherele sociale emise prin pachetul ”Sprijin pentru Romania.

Guvernul anunta si un pachet de 24 kg de alimente pentru romani. Cine va intra in posesia acestui ajutor
In noiembrie si decembrie, aproximativ 1,9 milioane de romani vor mai beneficia de inca un sprijin. Este vorba de un ajutor care va consta in 24 de kg de alimente.

Anuntul a fost facut miercuri, 26 octombrie, de Marcel Bolos, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Oficialul Guvernului a declarat ca, inca din luna noiembrie, romanii urmeaza sa primeasca pachete cu ajutoare alimentare, ce contin 12 tipuri de produse de baza pentru consum.

In posesia acestui ajutor extrem de important inainte de intrarea in sezonul rece vor beneficia circa 1.880.000 de romani. E vorba de persoanele care in fiecare luna incaseaza sub venitul minim garantat.

”Noile pachete cu alimente, in greutate de 24 de kg, contin produse precum ulei, faina, zahar, conserve de porc si vita, precum si paste fainoase. Sunt pachete destinate celor cu veniturile sub venitul minim garantat.

Vorbim de peste 1.880.000 de pachete. Am incercat ca distribuirea sa aiba loc in noiembrie si decembrie, inainte de Sarbatori”, a declarat Marcel Bolos, la Antena 3.

Marcel Bolos a spus ca autoritatile vor urgenta incarcarea transei a patra de 250 de lei pe cardurile cu voucherele sociale.

”Asadar, vor fi romani care vor primi in aceasta perioada atat cei 250 de lei, cat si un pachet de peste 24 de kilograme de alimente.

De asemenea, o alta veste buna pe care vreau sa o anunt este ca vom urgenta procesul pentru incarcarea transei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari inainte de sarbatorile de iarna”, a mai spus ministru Marcel Bolos.

Ce contin pachetele cu cele 24 de kg de alimente
Pachetele cu cele 24 de kg de alimente care urmeaza sa fie distribuite in luna noiembrie contin urmatoarele produse alimentare:

– faina alba de grau (5 pungi de 1 kg);

– malai (4 pungi de 1 kg);

– paste fainoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahar (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vita (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g), conform Adevarul.