Doliu în lumea artistică. O mare actriță s-a stins din viață la doar 48 de ani

Doliu în lumea artistică din România. O actriță care lupta cu boala de cinci ani s-a stins din viață. Avea doar 48 de ani și o mulțime de planuri și speranțe. Din nefericire, destinul i-a fost potrivnic și a luat-o dintre noi mult prea devreme.

A murit actrița Klara Tompa
Klara Tompa a urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universităţii Istvan Szentgyorgyi din Târgu Mureş între 1994 şi 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Naţional Târgu Mureş. Din 1998, aceasta a predat la Universitatea de Arte din Târgu Mureş la clasa mai multor generaţii de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizaţiei şi teatrului muzical.

De cinci ani era măcinată de o boală grea. A luptat până în ultimul moment. Vestea tristă despre trecerea sa în neființă a fost dată de către reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș și cei ai Universității de Arte din Târgu Mureș.

Am aflat cu tristeţe că Klara Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calităţile sale umane şi artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieţi şi cariere ne-a lăsat ca moştenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică, se arată într-un comunicat potrivit Agerpres.

Klara Tompa a lăsat în urma sa p carieră remarcabilă
Actrița Klara Tompa a interpretat peste 40 de roluri pe scena Teatrului Național Târgu Mureș, iar de-a lungul timpului a fost recompensată cu numeroase premii datorită talentului său și a profesionalismului de care a dat dovadă.

Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş vor organiza împreună un priveghi joi, 27 octombrie, începând cu ora 20,00, în foaierul Teatrului.

Toţi cei care au cunoscut-o şi respectat-o pe Klara şi care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face până vineri, 28 octombrie, la ora 11,00.

Înmormântarea actriței va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Reformat din Târgu Mureş.