Ca să scape de facturi şi chirie, un bărbat s-a mutat la mall. A folosit timp de 4 ani locuinţa secretă din centrul comercial din SUA

Un bărbat a găsit „soluţia” pentru a scăpa de chirie şi cheltuieli pe întreţinere şi utilităţi. Evacuat de proprietar din fosta locuinţă, acesta s-a mutat într-o cameră nefolosită din mall, unde şi-a amenajat în timp un apartament în toată regula. A reuşit să-şi ducă viaţa aşa timp de patru ani, până să fie descoperit de agenţii de pază.

Ascuns în mijlocul unui centru comercial, un bărbat şi-a dus traiul ani de zile fără ca nimeni să-l deranjeze ori să-i ceară bani de chirie. Ideea i-a venit lui Michael Townsend cu mai mulţi ani în urmă, când, evacuat de proprietar şi rămas pe drumuri, avea nevoie disperată de un acoperiş deasupra capului.

Chinuit de gânduri negre, se plimba fără ţintă pe străzi şi, la un moment dat, a ajuns în faţa centrului comercial care avea să-i devină casă. Îşi amintea că în mall se afla o cameră nefolosită, iar în scurt timp se instalase deja. Spaţiul de 70 de metri pătraţi a prins în timp culoare şi a devenit din ce în ce mai confortabil. Michael a adus aici inclusiv o canapea şi un joc PlayStation.

Ca să nu doarmă pe străzi, bărbatul s-a mutat la mall. A locuit în secret aici 4 ani

Potrivit Mirror, artistul a observat pentru prima dată spaţiul nefolosit din Providence Place Mall, situat în Rhode Island, SUA, în anul 1999. La o privire mai atentă, i s-a părut că încăperea era formată întâmplător, din cauza pereţilor celorlalte spaţii comerciale care o împrejmuiau. „În preajma Crăciunului, în 2003-2004, era şi o reclamă la radio: o voce entuziasmată de femeie vorbea despre cât de grozav ar fi să poţi locui la mall. Insista că la mall nu ai parte doar de o experienţă uimitoare de shopping, ci şi că acesta îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru a duce o viaţă sănătoasă”, a scris Michael Townsend pe website-ul său.

„Planul s-a schimbat şi, de la a locui în mall o săptămână, am ajuns să vreau pur şi simplu să rămân acolo pe termen nedeterminat”, a adăugat el. Şi a reuşit acest lucru vreme de patru ani. Ce-i drept, şi cu ajutor din partea prietenilor. Ba chiar au construit şi o uşă secretă, ca să nu fie prinşi intrând şi ieşind din „apartament”. Agenţii de pază au sesizat că ceva nu este în regulă şi i-au prins chiar înainte să înceapă amenajarea unor noi zone din locuinţa improvizată.

Întors „acasă”, Michael Townsend a găsit uşa deschisă, iar PlayStation-ul şi mai multe obiecte de decor – dispărute. A căzut de acord cu prietenii săi că cel mai bine ar fi să folosească apartamentul doar noaptea, ca măsură de precauţie pentru hoţi. Nu ştiau încă despre vizitele agenţilor de pază, care erau cu ochii pe ei fără să-şi facă simţită prezenţa. Într-un final, l-au prins pe „chiriaşul” clandestin, care a ajuns în faţa judecătorului. Nu a ajuns după gratii, însă are interdicţie să mai păşească în mall pentru tot restul vieţii. Acum, este căsătorit cu Adriana Young şi locuiesc împreună în acelaşi cartier în care a avut aventura de la mall. „Mi-aş dori să mă pot întoarce”, spune bărbatul cu nostalgie.