Curs valutar 27 octombrie 2022. Leul, în continuă scădere

Cursul valutar de pe 27 Octombrie este actualizat zilnic actualizat în jurul orei 13.00, imediat după ce Banca Națională a României anunță noile valori. Vă punem la dispoziție valorile de astăzi, pentru a vedea cum au evoluat monedele care vă interesează. Vezi cât costă euro, dolarul american sau lira sterlină.

Cotații euro 27 octombrie 2022
Cursul valutar de azi a fost actualizat în jurul orei 13.00. Va fi disponibil până mâine la aceeași oră, când vor fi afișate noile Cotații valabile până luni. Verifică aici pentru a vedea la ce nivel se mențin monedele care te interesează cel mai mult.

Banca Naţională a României (BNR) a anunțat cursul euro valabil astăzi. Astfel, valoarea monedei internaționale este de 4,8890 lei, în creştere faţă de miercuri, când ajunsese la 4,8793 lei. Nu este vorba despre o creștere majoră, dar cert este că este departe de valoarea de 5 lei la care visează toți.

Dolarul american a crescut joi la 4,8734 lei de la 4,8676 lei, valoare înregistrată miercuri, ceea ce înseamnă o creştere de 0,0058.

Cursurile pieţei valutare sunt calculate de Banca Naţională a României pe baza cotaţiilor practicate de societăţile bancare autorizate să efectueze operaţiuni pe piaţa valutară. Prezenta listă nu implică obligativitatea utilizării cursurilor valutelor şi aurului în tranzacţii efective de schimb valutar şi înregistrări contabile, conform BNR.

ROBOR, fără modificări azi
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a stagnat joi la 8,21%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la 8,31% cât a fost în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 8,43% de la 8,42%.