Cum Cureți, Interior Și Exterior, Mașina De Spălat Rufe. Sfaturi Practice Și La Îndemâna Oricui

Mașina de spălat rufe este, fără îndoială, un aparat electrocasnic modern care ne ajută mult în viața de zi cu zi.

Asigură îngrijirea hainelor și oferă rezultate bune încă de la prima spălare. Este dotată cu programe și funcții speciale fără de care ne-ar fi mult mai greu să ne descurcăm în procesul de spălare al hainelor.

O folosim de mai multe ori pe săptămână, dar este important să o îngrijim ca să ne asigure rezultate bune pe termen lung, pentru că da, și mașina de spălat rufe are nevoie să fie spălată și curățată.

Cum cureți mașina de spălat rufe
Pentru a te bucura de serviciile ei cât mai mult timp, trebuie să te asiguri că mașina ta de spălat rufe are tot ce îi trebuie ca să funcționeze corect. Curățarea mașinii de spălat rufe se face atât la interior, cât și la exterior.

La interior se acumulează frecvent detergent și mucegai, motiv pentru care acolo trebuie să-ți concentrezi cea mai mare parte din atenție, atunci când te apuci de treabă.

Pentru curățarea exteriorului mașinii de spălat rufe ai nevoie de o cârpă moale, dintr-un material absorbant. Evită bureții abrazivi și periuțele cu perii tari.

Începe prin a demonta furtunul de alimentare și evacuare, pe care pune-le într-o soluție de apă caldă și săpun, pentru două ore. După ce s-au uscat complet poți să le pui la loc.

Scoate apoi toate piesele mobile și spală-le separat și acordă o atenție deosebită ușii mașinii, pentru că este un loc unde se pot dezvolta bacterii. Curățarea filtrului mașinii de spălat rufe poate fi problematică, dar trebuie făcută. După ce scoți mașina de spălat din priză, scoți filtrul, îl deșurubezi pentru a-l detașa complet, și îndepărtează mizeria. Folosește o șurubelniță pentru a roti turbina ca să poți astfel desprinde și deșeurile blocate înăuntru.

Curățarea interiorului mașinii de spălat rufe se face cu ajutorul unei soluții pe care poți să o prepari singur, la tine acasă.

Ai nevoie de 150 de grame de bicarbonat de sodiu și 750 ml de apă. Pune această soluție în compartimentul pentru detergent, pornește mașina și las-o să funcționeze în gol la cel mai scurt program, la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius.

Cum se curăță garnitura de la mașina de spălat rufe
Nu uita să cureți și garnitura din jurul cuvei. Este cea care reține umezeala și de aceea este important să o ștergem după fiecare utilizare. Prepară o soluție din 750 ml apă, 1 cană cu zeamă de lămâie și 1 cană cu apă oxigenată, pe care le pui într-un recipient cu pulverizator. Ca să cureți trebuie doar să pulverizezi pe zonele murdare și apoi să cureți cu un burete.

O altă soluție pe care o poți folosi pentru curățare este compusă din apă și oțet – o cană de apă la două căni cu oțet.