Ce vezi prima dată ȋn imagine? Testul de personalitate care ȋţi dezvăluie de ce ţi-e frică cel mai tare
Fiecare persoană are cel puţin o frică ascunsă în subconştient, dacă nu mai multe. Ştim cu toţii despre teama de apele adânci, de păianjeni sau chiar de clovni.
Totuşi, doar câţiva dintre noi sunt conştienţi de faptul că aceste temeri sunt ascunse adânc în subconştientul nostru.
Priveşte tabloul realizat de Vladimir Kush şi aminteşte-ţi ce ai observat cu exactitate pentru prima oară. După aceea, vei găsi în următoarele fraze ale articolului ceea ce semnifică asta, analizând în detaliu alegerea ta.
Iată care sunt opţiunile şi ce înseamnă asta din punctul de vedere al celor mai mari frici din subconştient:
Cuţitul – dacă primul lucru pe care l-ai observat a fost cuţitul, atunci cea mai mare temere a ta este de o boală mortală. Ai impresia că suferi de o condiţie foarte aspră despre care nu ai aflat nici până în ziua de azi.
Această frică poate să apară atunci când eşti ipohondru, dar nu trebuie neapărat să ajungi atât de departe încât să te temi pentru viaţa ta.
Fiecare om este conştient de fragilitatea propriei vieţi, aşa că nu ne este de mirare că unii oameni se tem să nu se îmbolnăvească şi să nu sufere.
O altă frică destul de comună a oamenilor este teamă de durere. Nimănui nu îi place să sufere, dar unii oameni se tem de durere mult mai tare decât alţii, mai ales că nivelul de toleranţă al durerii este total diferit, în funcţie de fiecare.
Omida – dacă ai văzut omida prima dată, cea mai mare temere ascunsă a ta este de fantome. Eşti înfricoşat de ideea că ai putea experimenta un fenomen paranormal, sau că te-ai putea întâlni la un moment dat al vieţii tale cu o fantomă sau un spirit diabolic.
De asemenea, îţi este frică să nu fi bântuit de fantome şi spirite în cele mai vulnerabile momente, cum ar fi atunci când dormi sau când eşti complet derutat.
Cel mai probabil, dacă ai ales omida, nu ai fost niciodată un fan al filmelor de groază şi ai refuzat să asculţi poveşti cu spirite şi fantome atunci când prietenii tăi făceau asta.
Teama de paranormal este una cu care mulţi oameni se confruntă, aşa că nu este nimic ieşit din comun. Din nefericire, în cultura română, unii dintre părinţi îşi ameninţă copiii cu existenţa unei entităţi periculoase care poartă numele de Bau-Bau.
Nu ne este de mirare că teama a rămas în mintea noastră încă de când eram mici!
Fluturele – dacă vezi fluturele prima dată, asta înseamnă că cel mai frică îţi este de trădare. Există o şansă ca în trecut să fi trecut prin aşa ceva şi acum îţi este frică să nu se repete această experienţă neplăcută şi traumatizantă.
Asta poate să însemne o respingere din partea unui partener, din partea unui loc de muncă, sau chiar un sentiment ciudat pe care îl ai în urma unui vis.
Una dintre părţile negative este legată de faptul că eşti capabil să îţi ascunzi temerile, şi sunt vizibile doar când ai nevoie să le faci faţă.
De asemenea, oamenii care nu suportă ideea de a fi trădaţi sunt foarte orgolioşi şi nu ar putea face faţă faptului că anumite persoane şi-au permis să le facă aşa ceva.
În cel mai rău caz, această teamă de trădare poate fi interpretată ca o teamă de eşec. Oamenii orgolioşi nu pot înţelege conceptul de eşec şi aceasta reprezintă o altă teamă în sine.
Nimeni nu ne poate garanta perfecţiunea, motiv pentru care ar trebui să învăţăm că există posibilitatea să eşuăm şi că asta nu este decât o experienţă din care să învăţăm.
Mărul – dacă prima dată ai văzut mărul, atunci cea mai mare frică a ta este moartea. Totuşi, nu este vorba despre moartea ta, ci moartea unui membru al familiei sau un prieten apropiat.
Dacă s-a întâmplat să pierzi pe cineva care este foarte apropiat de tine, cel mai probabil stresul şi trauma pe care ai experimentat-o te va face să îţi fie teamă să nu mai pierzi şi alţi oameni.
Cei care au pierdut persoane dragi la vârste foarte fragede nu pot trece atât de uşor peste acest eveniment, mai ales dacă este vorba despre un părinte sau despre un frate.
De cele mai multe ori aceste persoane aleg să se învinovăţească, ceea ce poate să transforme situaţia şi să o direcţioneze către o cale mult mai periculoasă.
Toate aceste temeri au panica şi sentimentul de vinovăţie în comun. De ce tocmai asta? Spre exemplu, dacă ţi-ai pierdut locul de muncă şi familia ta depinde financiar de tine, este normal să te simţi vinovat.
De asemenea, dacă nu simţi că poţi găsi soluţia potrivită, este normal să te panichezi.
Aşadar, aceasta combinaţie de vinovăţie şi panică este foarte negativă şi periculoasă. La urma urmei, avem nevoie să învăţăm cum să ne confruntăm cu temerile noastre. Nu ar trebui să le permitem să ne controleze viaţa.