Tichete sociale 2022. Se dau 400 de lei de la Primărie cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Cine va primi banii

Tichete sociale 2022. Se dau 400 de lei de la Primărie cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Iată în ce condiții și până când se depun cererile, pentru ca cei care au nevoie să beneficieze de ele și să aibă acești bani suplimentari în această perioadă.

Tichete sociale 2022. Se dau 400 de lei de la Primărie cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Cine va primi banii

Emil Boc a oferit această veste bună. Edilul a anunţat sprijin financiar pentru clujenii cu venituri reduse, în afara banilor şi a voucherelor sociale venite de la Guvern oferind tichete sociale în valoare de 400 de lei. Termenul limită este 29 noiembrie 2022.

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului Alimente 2022. Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social «Alimente » de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022”

„Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei. Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie”, a adăugat Emil Boc, potrivit sursei mai sus menționate.

Se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” următoarele categorii de persoane, conform Primăriei Cluj-Napoca:

persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;

beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

victimele traficului de persoane;

victimele vi0lenței domestice.