Simona Halep a primit un verdict favorabil în scandalul de dopaj. „Nevinovată!”

Simona Halep este în continuare susținută puternic în scandalul de dopaj în care este implicată de către Virginia Ruzici, fostul ei manager.

Chiar dacă fosta mare jucătoare de tenis a fost îndepărată de sportiva din Constanța și înlocuită cu suedeza Nina Wennerstrom, ea nu a arătat resentimente și a fost de partea Simonei încă de la izbucnirea acestui scandal.

Virginia Ruzici este în continuare convinsă că Simona Halep este nevinovată

Acum, la aproape 5 luni de la acel moment, Virginia Ruzici și-a manifestat încă o dată convingerea legată de faptul că Simona Halep este nevinovată. De asemenea, ea a anunțat că jucătoarea de tenis de 31 de ani se antrenează intens în această perioadă și este pregătită pentru a reveni în orice moment în circuitul mondial.

„Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici într-o discuție avută cu Daniel Spatz, antrenor de tenis, prin intermediul Instagram.

Ce spunea fosta mare campioană la începutul acestui scandal

După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, Virginia Ruzici a fost printre primele personalități din sport care au sărit în apărarea fostului lider WTA. Atunci, tot prin intermediul Instagram, fosta mare jucătoare de tenis a transmis un mesaj mai mult decât clar.

O cunosc pe Simona de multă vreme și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model de urmat.

Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integritate și onestitate. Sunt profund întristată de aceste informații și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj nedrept.

O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și îi sunt alături”, a scris ea la acel moment.

Simona Halep, susținută total și de Darren Cahill
La scurt timp, acest mesaj a fost redistribuit și de către Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. Pe lângă această reacție, australianul a transmis el însuși un mesaj de susținere față de jucătoarea din România.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai

important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero. Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea

ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu «Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal. Dacă nu ești sigur, nu îl iau».

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor. A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi era important pentru ea.