Un nou cutremur a fost înregistrat în România. Acesta a avut loc de dimineață, astăzi, 8 februarie, în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur în România, astăzi, 8 februarie, la ora 10:51. Seismul a avut loc la o adâncime de 145,5 km.

Un nou cutremur în România

În această dimineață, 8 februarie, la ora 10:51, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 3,5, conform Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 145,5 km și a fost localizat la: 120 km nord de București, 65 de km nord de Ploiești și 55 km est de Brașov.

De la începutul lunii februarie, în țara noastră, au avut loc șapte cutremure, a căror magnitudine a fost cuprinsă între 2 și 4,6.

Numărul deceselor în Turcia și Siria a trecut de 11.000

Ziua de 6 februarie a fost o zi neagră, deoarece au avut loc două cutremure de 7,8 și de 7,5, la nici 12 ore distanță unul de altul, în Turcia, iar efectele devastatoare s-au resimțit și în Siria.

În Turcia, aproximativ 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit, în timp ce numărul morților din ambele țări este mai mare de 11.200. A fost declarată stare de urgență în zece orașe, iar peste 13 milioane de turci, de pe o suprafață de peste 700 de km, sunt afectați.

Recep Erdogan, președintele Turciei, a declarat că regiunea Kahramanmaras urmează să fie reconstruită „într-un an”, iar fiecare familie turcă, ce a fost afectată de cutremur, va primi aproximativ 531 de dolari.

Turcia primește ajutor de la mai multe țări, dar Siria se confruntă cu probleme din acest punct de vedere, deoarece granițele sunt închise și este izolată politic din cauza războiului.

Cu toate acestea, China va ajuta Siria cu suma de 4,4 milioane de dolari, conform lui Mao Ning, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. Ajutorul va fi alcătuit din: echipamente de prim ajutor, alimente și bani.

Mai mult decât atât, distrusă de război și de cutremur, Siria a activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru a putea primi ajutor după catastrofa naturală.

În Turcia, până în ora 13:00, pe data de 8 februarie, au murit peste 8.500 de oameni, iar, în Siria, numărul persoanelor care și-au pierdut viața a trecut de 2.660.

Numărul victimelor va tot continua să crească, deoarece vremea rece îngreunează căutările, iar șansele de supraviețuire ale oamenilor de sub dărâmături scad de la o oră la alta, pe măsură ce ne apropiem de 72 de ore de la primul cutremur.