Incă o minune! Un copil a fost salvat din ruine după 45 de ore: copilul de doi ani a primit apă dintr-un capac de sticlă

Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur devastator în dimineața zilei de luni, lăsând în urma sa un număr crescător de victime și oameni prinsi sub dărâmături. Echipele de salvare luptă împotriva timpului pentru a salva cât mai mulți supraviețuitori și încă încearcă să găsească supraviețuitori în ruinile cauzate de cutremur.

Numărul morților este estimat la mii, cu un număr în creștere, iar peste 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de dezastru. Provincia turcă Hatay este una dintre cele mai afectate zone, unde un băiețel sirian de doi ani, Muhammed, a fost salvat după aproape 45 de ore petrecute sub dărâmături.

Starea de urgență de trei luni a fost declarată în 10 dintre cele mai afectate provincii din Turcia, iar țări din întreaga lume au trimis ajutor, inclusiv echipe specializate, câini detectivi și echipamente. Ajutorul internațional sosește și în Siria, dar accesul este limitat din cauza drumurilor avariate.