Doliu în muzica populară din România! Un mare artist s-a stins din viață. Toată țara îl plânge

Doliu în lumea muzicii populare! Violonistul Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de artistul Alexandru Pugna, care a transmis și un mesaj emoționat de adio.

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.

Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful sau de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat artistul Alexandru Pugna pentru Star Popular.