Andrei era fotbalist la Academia lui Hagi, dar dupa moartea tatalui sau salvand alti oameni, s-a facut pompier

Povestea lui Andrei este impresionanta. Viata tanarului s-a schimbat dupa moartea tatalui sau.

In 2013, cand tatal sau a murit, Andrei avea 14 ani si era un tanar fotbalist care urma sa dea probe la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”.

Tatal lui era tare mandru si spunea ca o sa ajunga un mare fotbalist. Era pompier militar in orasul Fetesti si intr-o dimineata de iulie si-a imbratisat fiul inainte de a pleca la munca. Nimeni nu avea sa stie ca era pentru ultima oara.

Dupa cateva ore vestea ca tatal lui a salvat doi oameni cu pretul vietii lui a cazut ca un trasnet asupra tanarului si toate visele lui s-au naruit.
“Dupa eveniment viata mi s-a schimbat”, povesteste Andrei, privind fotografia tatalui sau… “Eram tare mandru de el. Imi spunea ca atunci cand salvezi, esti implinit!”.

Tatal lui Andrei era pompier si a murit dupa ce a salvat doi oameni prinsi sub un mal de pamant

Tatal lui Andrei, sublocotenentul Gabriel Boitan, si-a pierdut viata dupa ce a salvat doi oameni care au fost prinsi sub un mal de pamant. Pe timpul operatiunii, pompierul erou le-a oferit acestora inclusiv masca lui de oxigen. Din pacate sacrificiul acestuia a fost cel suprem.

Acum, Andrei este un tanar elev la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” Boldesti, urmand ca in doua luni sa absolve aceasta institutie de invatamant.
“-Nu am avut niciodata in intentie sa devin pompier, dar am decis ca trebuie sa continui ce a inceput tata. Am decis sa devin salvator si vreau sa lucrez in unitatea din care el a facut parte! La absolvire voi merge acasa sa vorbesc cu el si sa-i raportez:

– DOMNULE SUBLOCOTENENT… TATA… AM ABSOLVIT! DE AZI SUNT POMPIER. SPER CA ESTI MANDRU DE MINE ASA CUM SI EU VOI FI MEREU MANDRU DE TINE!”.

Povestea lui Andrei a fost publicata pe pagina Ministerului Afacerilor de Interne si a adunat pana acum sute de comentarii pentru tanarul pompier Andrei.