Ninsorile cuprind majoritatea regiunilor din țară VREMEA

Pe crestele Carpaților este în continuare viscol, dar vântul se intensifică și în jumătatea vestică a țării.

Maximele pornesc de la -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și ating 8-9 grade în Oltenia și Muntenia.

Vremea în țară
În Dobrogea și Bărăgan atmosfera este închisă, precipitații sub toate formele și temperaturi mai scăzute decât sâmbătă. Maximele nu mai trec de 3-4 grade, iar la noapte se pornește vântul și o să ningă.

Se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Temperaturile ajung cu greu pe la 2-3 grade, așa că domină ninsorile. După lăsarea nopții vântul prinde putere și în această zonă.

Un aer mai rece ajunge și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. E drept că ziua se mai ating valori de 2-3 grade, însă la noapte temperaturile coboară până la -7 grade în zona Bucovinei. Va fi înnorat și o să ningă aproape peste tot.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe lângă ninsori și temperaturi scăzute avem un vânt intens care sporește senzația de frig. Norii se mai risipesc pe timpul nopții, dar se răcește foarte tare și temperaturile se apropie de pragul gerului.

Vreme tare neplăcută este și în vestul României. O să ningă, trecător o să cadă lapoviță și ploaie, iar vântul o să bată destul de tare, cu 55-65 km/h. Maximele se opresc pe la 2 grade, însă din cauza vântului vom resimți valori mai scăzute de atât.

În Transilvania vin alte ninsori, iar la munte stratul de zăpadă nou depus va fi unul apreciabil. Tot la munte, la altitudini mari, vântul o să bată cu putere, o să fie viscol și vizibilitatea o să scadă foarte mult. Noaptea aduce vreme geroasă în depresiuni.

În Oltenia avem încă o zi cu temperaturi ridicate, de până la 7-8 grade. Vor fi mai mult ploi și abia la noapte, când se răcește, apar ninsorile. Vântul ajunge la viteze de 65 km/h.

În sudul României vremea este închisă: ploi trecătoare, dar și lapoviță și ninsoare în unele zone. Duminică temperaturile urcă până la 9 grade, însă mâine se răcește simțitor: vor fi cel mult 1-2 grade.

Vremea în București
În București este foarte frig dimineața, dar după prânz se face un pic mai cald decât sâmbătă. Maxima ajunge pe la 6 grade și atmosfera se menține însorită toată ziua. La noapte se adună norii, iar spre dimineață este posibil să ningă. Minima ajunge la -5 grade și se atinge în prima parte a nopții.

Luni prindem vreme frumoasă și se face puțin mai cald decât ar trebui. Temperatura urcă până la 8 grade. Se mai simte și vântul, iar mâine noapte este posibil să apară ceață.

Marți vremea este caldă pentru mijloc de februarie: condiții de ceață dimineața, soare și atmosferă plăcută după prânz. Maxima ajunge pe la 9 grade, iar în noaptea următoare se ating -2 grade.

La fel va fi și miercuri: înnorări, poate și un pic de ceață la începutul zilei, vreme frumoasă și 8-9 grade mai târziu.