Miracol după dezastru în Turcia. O femeie și un copil de 5 ani au fost scoși în viață de sub dărâmături, după 150 de ore

Miracole apar chiar și la o săptămână după cutremurul din Turcia și Siria

Cutremurele devastatoare din Turcia și din Siria până în prezent s-au soldat cu cel puțin 34.000 de morți, însă bilanțul crește de la o zi la alta. Potrivit stirileprotv.ro în fiecare zi apar noi cazuri impresionante cu oameni care au supraviețuit sub dărâmături.

În regiunea Kahramanmaraș, duminică, 12 februarie, au fost salvați un copil de cinci ani, pe nume Melih Efe Ozcan, dar și o femeie de circa 30 de ani pe nume Deniz Dal. Ambii supraviețuitori au fost scoși după 150 de ore de sub dărâmături de către salvatorii din El Salvador.

Imagini cu această operațiune au fost postate și de către președintele statului, Nayib Bukele, pe Twitter. Copilul salvat prezenta simptome de hipotermie. De asemenea de sub dărâmături au mai fost scoși și alți supraviețuitori după cum urmează:

Tot duminică în regiunea Hatay a fost salvată o tânără la circa 162 de ore după cutremur și tot duminică a fost salvată și o femeie în vârstă de 50 de ani;

În regiunea Kahramanmaraș au fost salvați un bărbat în vârstă de 67 de ani și soția acestuia în ziua cu numărul șase după cutremur. Tot aici a fost salvat și un tânăr în vârstă de 17 ani de sub dărâmăturile blocului Zumrut.

În Gaziantep a fost salvat Sezai Karabaș la scurt timp după fiica sa, iar în același timp în Hatay a fost scos de sub ruine Ergin Guzeldogan în vârstă de 34 de ani.

În Kahramanmaraș la circa 121 de ore după cutremur a fost salvată o femeie în vârstă de 70 de ani, iar câteva ore mai târziu a fost găsit și un tânăr în vârstă de 16 ani. Mai apoi la 24 de ore după aceste operațiuni a mai fost salvat și un minor în vârstă de 14 ani.

În aceeași regiune menționată mai sus au mai fost salvate familii întregi, după circa 78 de ore de la cutremur. Mai exact au fost scoși de sub ruine doi frați și mama lor, iar după 68 de ore au fost salvate o mamă și fiica sa de șase ani. La mai bine de 60 de ore, șase persoane, printre care și un copil au fost scoase în viață de sub ruinele unei clădiri din centrul orașului.

Miercuri, la 62 de ore după cutremur au fost salvate și surorile Fatma și Merve Demir, iar o situație similară a avut loc în Siria, unde doi copii erau prinși sub dărâmături timp de 36 de ore. Fetița din Siria și-a protejat cu trupul său frățiorul.