Vești bune pentru pensionarii români! Mai mulți bani de la Guvern

Pensionarii din România vor primi mai mulți bani! Guvernul a aprobat astăzi, 15 februarie, o decizie care le va da pensionarilor dintr-o anumită categorie bani mai mulți. Iată despre cine este vorba și ce trebuie să facă ca să îi obțină.

Guvernul a venit cu vestea pe care o așteptau toți pensionarii! În cadrul ședinței de miercuri s-a luat decizia ca o anumită categorie să primească mai mulți bani la pensie. Parlamentarii au votat această decizie, astfel că rămâne ca oamenii să mai afle doar ce trebuie să facă ca să primească banii și cine intră în aceastp categorie.

Guvernul le va da mai mulți bani pensionarilor
În ședința de miercuri a Guvernului a fost aprobată resitutirea banilor opriți în mod ilegal, în ceea ce privește pensionarii care primesc mai mult de 4.000 lei, în anul 2022, Este vorba despre contribuțiile de asigurări sociale și de sănătate, care nu trebuiau să mai fie reținute din pensie. Însă, din cauza unei întârzieri a deciziei, acest lucru s-a întâmplat în mod ilegal.

Însă, nu există motiv de îngrijorare pentru pensionari, deoarece sumele reșinute în cursul unui an le vor fi restituite în scurt timp. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Acesta a spus că este vorba, de fapt, de o restituire din oficiu, care se va întâmpla în perioada următoare.

”Guvernul a realizat ordonanța de urgență pentru a restitui contribuțiile de asigurări sociale de sănătate reținute pentru pensiile ce depășesc 4.000 de lei. Este vorba de o restituire din oficiu pentru sumele reținute în cursul anului 2022”, a declarat Dan Cărbunaru.

În cât timp se vor vira banii
Guvernul a anunțat și timpul pe care oamenii vor trebui să îl aștepte ca să își primească banii. Se pare că sumele vor fi virate în decursul unui an, la fel ca și perioada în care au fost reținute din pensie. Acest lucru se întâmplă conform actului normativ.

”Actul normativ stabilește modul de restituire a sumelor reținute în temeiul OUG nr. 130/2021, cu titlul de contribuții de asigurări sociale de sănătate, persoanelor cu pensii de peste 4.000 de lei, de către casele teritoriale de pensii sau, după caz, de casele de pensii sectoriale, respectiv entitățile care plătesc venituri din pensii.”, a mai spus purtătorul de cuvânt.