Cum arată cei doi băieți ai lui Ghiță Mureșan. Fostul baschetbalist român e stabilit în SUA

Ghiță Mureșan, singurul român care e evoluat în NBA, are doi băieți care îi calcă pe urme, în SUA. Cei doi fii ai legendarului baschetbalist au peste 2 metri înălțime și au urmat aceeași universitate, Georgetown.

Ghiță (Gheorghe) Mureșan a evoluat șase zesoane în NBA (5 pentru Washington Bullets/Wizards și unul pentru New Jersey Nets) și deține încă recordul de cel mai înalt sportiv care a jucat în Liga americană de baschet.

După retragerea din sport, la începtul anilor 2000, Ghiță Mureșan s-a stabilit în SUA împreună cu soția lui, Liliana. Aici s-au născut cei doi fii ai lor, George (23 de ani) și Victor (21 de ani). Amândoi joacă baschet și au urmat cursurile Universității Georgetown.

Fiul cel mare, George Mureșan, este absolvent al universității din Washington DC. Fratele său mai mic, Victor Mureșan, încă joacă la echipa universității, însă în sezonul 2022-2023 a bifat o singură partidă.
Fiul cel mare, George Mureșan, este absolvent al universității din Washington DC. Fratele său mai mic, Victor Mureșan, încă joacă la echipa universității, însă în sezonul 2022-2023 a bifat o singură partidă.

Ghiță Mureșan a împlinit 52 de ani
Fostul baschetabalist român Gheorghe Mureșan a împlinit 52 de ani pe 14 februarie. În prezent, uriașul din NBA predă lecții de baschet tinerilor de peste Ocean. În 2004, el a fondat Academia Giant Basketball, căreia îi dedică cea mai mare parte din timp. Academia are sediul în Ashburn, Virginia.

Totdată, Ghiță Mureșan a fost vicepreședinte al Federației Române de Baschet (FRB) până în septembrie 2021, când a fost numit membru de onoare al FRB. În 1996, Mureșan a fost numit jucătorul cu cel mai rapid progres din NBA.

În 1998 a apărut în filmul My Giant, unde a jucat alături de Billy Crystal. Anul trecut, NBA i-a dedicat un film documentar, în care a trecut în revistă principalele momente ale carierei sale în baschetul profesionist: debutul la Universitatea Cluj, „escala” la Élan Béarnais Pau-Orthez (Franța), cele șase sezoane în NBA și întoarcerea la Élan Béarnais Pau-Orthez, ultimul sezon înainte de retragere. Vezi VIDEO mai jos!

„N-am avut nicio vacanță până în momentul retragerii mele”, spune Ghiță Mureșan, unul dintre cei mai iubiți jucători de baschet ai clubului Washington Bullets și din NBA.