Un nou cutremur de peste 6 grade, înregistrat la granița turco-siriană unde s-a produs cutremurul mortal din urmă cu 2 săptămâni

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 la o adâncime de doi km a lovit luni seară în regiunea Hatay, la graniță dintre Turcia și Siria, a anunțat Centrul Seismologic European al Mediteranei (EMSC), citată de Reuters. Potrivit agenției de presă turcă Anadolu, cutremurul a avut 6,4 grade pe scara Richter.

Pentru moment nu există informații despre clădiri avariate de cutremur sau victime. El vine la două săptămâni după seismul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul ţării şi Siria a făcut peste 46.000 de victime, dintre care peste 40.000 de morţi în Turcia.

Acest număr este de așteptat să crească și mai mult, având în vedere că mai mult de 345.000 de apartamente au fost distruse și mulți oameni sunt încă dați dispăruți la peste două săptămâni de la calamitate.

Turcia a decis duminică, în cea de-a 14-a zi după cutremurul devastator din 6 februarie, să oprească operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, a anunţat Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD) din această țară.

Autoritățile turce au hotătât însă ca în Kahramanmaraş şi Hatay – cele mai afectate două provincii ale ţării – eforturile de căutare și salvare să continue. În Hatay, s-a produs acum cutremurul de peste 6 grade.